8 вида прегръдки и тяхното значение
Психология

8 вида прегръдки и тяхното значение

Приятелството и любовта може да се изразяват с целувки, прегръдки или дори погледи и няма да е изненада, ако сте се замисляли за тяхното значение. Прегръдките са достатъчно силни, за да освободят напрежението и да ви накарат да се почувствате спокойни. Независимо дали сме щастливи, тъжни, развълнувани или се опитваме да утешим някого, прегръдките са изключително успокояващи във всички случаи и е добре да знаем тяхното значение. Те са предназначени не само за двойки, но и за всички хора.

Съществуват различни видове прегръдки, всяка от които има различно значение. Освен това прегръдките имат различни ползи за здравето. Макар че някой може да си мисли, че прегръдката е просто акт на утеха за някого, истината е, че тя прави нещо повече. Когато прегръщаме някого, тялото ни освобождава хормони на доброто настроение, които ни помагат да се освободим от стреса и да сме спокойни.

8 вида прегръдки и тяхното значение

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

От различните стилове на прегръщане до ползите от тях, научете всичко за прегръдките и тяхното значение.

Мечешка прегръдка

Прегръдката на мечка е един от най-добрите видове романтични прегръдки и сигнализира за интимност между двойката. При нея един човек обгръща с ръце друг и го прегръща силно. Този тип прегръдки и тяхното значение е много важно за близостта на хората. Тази прегръдка е често срещана между двойки и може да бъде и платонична.

Когато прегръщате някого, това показва грижа, привързаност и истинска любов. Хората, които са близки един с друг и споделят щастливи моменти заедно, обикновено се прегръщат по този начин.

Странична прегръдка

В списъка на различните прегръдки страничната прегръдка е доста разпространена. Страничните прегръдки карат хората да се замислят какво е тяхното значение. Те обикновено се споделят между приятели, членове на семейството или дори колеги. Тя не включва много докосвания и се смята за учтив жест.

Страничната прегръдка включва човек, който обгръща с ръце раменете на другия човек. Въпреки че това е небрежна прегръдка, тя дава бързо усещане за комфорт и осигурява привързаност към другите.

тяхното значение

Прегръдка в гръб

Двойките много добре знаят какво е тяхното значение. Това е един от любимите видове прегръдки на повечето влюбени. Прегръдката в гръб включва човек, който обгръща с ръце другия човек през гърба му.

Този вид прегръдка показва привързаност, топлина и дълбоко чувство на комфорт между двама души. Прегръдката отзад показва, че човекът е силно привързан към вас, има ви доверие и търси утеха в ръцете ви.

Прегръдка очи в очи

Това е един от най-разпространените видове интимни прегръдки и тяхното значение за връзката е огромна. Тя изисква двойката да се гледа в очите и да обгръща с ръце раменете или талията си. Прегръдката очи в очи означава, че двамата споделяте дълбока връзка и се обичате много.

При тази прегръдка има много контакт с очите и можете да изберете този вид прегръдка на дансинга и да засилите романтичната връзка.

тяхното значение

Спонтанна прегръдка

Тази прегръдка се случва, когато жената скочи в прегръдките на мъжа, като ръцете ѝ се увиват около врата му. Тяхното значение може да бъде огромно, когато искате да покажете колко много се обичате.

Бърза прегръдка

Както подсказва името, при този вид прегръдка хората се прегръщат учтиво за около секунда. Бързите прегръдки рядко се споделят между романтична двойка и са често срещани сред приятели, колеги или членове на семейството.

При бързите прегръдки долните части на тялото изобщо не се докосват. Тяхното значение може да бъде само приятелско и показва само добри чувства.

Прегръдки на талията

Прегръщането на някого около кръста е интимна, романтична и страстна прегръдка, която показва, че се чувствате добре с партньора си и го обожавате много. При тази прегръдка единият човек обгръща с ръце кръста на партньора си, за да покаже своята грижа и любов.

тяхното значение

Групова прегръдка

Когато прегръщате няколко души заедно, това е известно като групова прегръдка или прегръдка на приятел. Този вид прегръдка е често срещана, когато се срещнете с група приятели след дълго време. Тя показва привързаност, сплотеност и силна приятелска връзка.

Вижте още:

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Изненадващо зрели неща, които да кажеш, като той скъса с теб

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Четирите зодии, които се стремят да превърнат света в по-добро място

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Зодиите, които лесно изпадат в паника

Жените от тези три зодии винаги опитват да помогнат на мъжете си финансово

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе