Прахосници или скъперници – зодиите във всяка от двете крайности

Прахосници или скъперници – зодиите във всяка от двете крайности
Астрология

Прахосници или скъперници – зодиите във всяка от двете крайности

Всеки човек разбира по различен начин необходимостта от това да харчи пари. Някои от нас си осигуряват само най-необходимото и обичат да спестяват за нещо, което искат след време да си купят или направят, като жилище, почивка или друго екзотично изживяване. Други обаче обичат да имат от всичко по много. Дори да не им трябва нещо, ако то им харесва, те са готови да си похарчат парите, без особено да му мислят. Това е един вид глезотия, която тези хора искат да направят за себе си или за човек, който обичат.

Каква зодия сме също може да отговори на въпроса дали сме от тези, които обичат да харчат повече от необходимото. Ето кои са най-големите прахосници сред зодиакалните знаци и кои от тях са пестеливи, дори повече от нормалното:

Зодии, които харчат най-много пари

Везни. Везните наистина живеят всеки ден така, сякаш за последно са в любимия си магазин, който скоро ще бъде затворен и бързат да се запасят с повече неща от него. Управлявани от планетата на красотата Венера, тези деликатни знаци винаги са на върха на най-новите тенденции. Везните познават качеството, когато го видят, и нямат проблем да се хвърлят върху нещо, което ги е впечатлило, без значение от цената му. Просто те правят по няколко от тези твърде „добри инвестиции“, които после се оказват грешка, но това не ги притеснява изобщо. Астрологично вторият дом на доходите и финансите на Везните се управлява от Марс, планетата на действието и агресията. Въпреки спокойното и уравновесено поведение, Везните могат да живеят опасно, що се отнася до паричния им поток. „Трябва да харчите пари, за да печелите пари“ е бойният вик на Везните.

Риби. Управлявани от планетата Юпитер, нашите чувствителни Риби винаги преследват временния връх и търсят смислени преживявания. Рибите знаят, че животът е труден и понякога най-лесното им решение, когато са имали лош ден, е малка шопинг терапия. Подобно на Везните, финансовият сектор на Рибите също се управлява от огнения Марс. Рибите са ентусиазирани, както от своите ценности, така и от вещите си и ако не внимават, те буквално могат да похарчат всичко в банковата си сметка, без да забележат. Тъй като Рибите също са хора, които обичат да променят нещата често, инвестициите, които правят една седмица, може да нямат смисъл през следващата.

Стрелец. Стрелецът е най-добрият мечтател на зодиака. Управлявани от планетата Юпитер, нашите огнени, тези страстни хора обичат да харчат парите си за неща, които ще стимулират ума им. Стрелците са безстрашни и няма да се замислят два пъти, за да резервират единичен билет до Исландия или да опитат всеки десерт в най-скъпия ресторант в града. Въпреки всичките им фантазии, вторият дом на финансите на Стрелец се управлява от отговорния Сатурн. Така че повече от другите екстравагантни знаци, сигурността на Стрелеца винаги е приоритет. Това е част от това, което прави Стрелците толкова амбициозни – те обичат да печелят пари, за да могат да ги харчат.

Зодии, които са пестеливи повече от необходимото

Козирог. Някои казват, че Чичо Скрудж е бил Козирог. И въпреки че повечето от нашите симпатични представители на този знак не са толкова пестеливи като анимационния герой, има малко истина в сравнението. Козирозите не правят нищо, без да мислят за дългосрочния си план, така че винаги разполагат с налични спестявания и правят интелигентни инвестиции. Никога няма да хванете Козирог, който разпилява парите си за прекалено много храна, скъпо такси или още повече за стоки и продукти, които никога след това няма да ползва.

Дева. Девите са истинските бюджетните експерти на зодиака. Като практични и ориентирани към детайлите земни знаци, тези хора винаги имат план, описващ подробно как ще харча трудно спечелените си пари. Втората къща на финансите на Девата се контролира от Венера – планета на любовта и връзката. Това прави Девите особено настроени да вземат обмислени, балансирани решения, преди да посегнат към дебитната си карта. Това също може да доведе до тенденция те да странят от забавни преживявания с приятелите и близките си, само за да се спестят пари. Така че, въпреки че е добре да следвате примера на вашата Дева за отговорно харчене, вие също трябва да й напомните, че понякога трябва да поживее малко. Все пак нали парите са за ползване, а не да стоят непокътнати в банковата сметка. Като във всяко нещо в живота, балансът тук също е изключително важен.

Tagged , , ,
на горе