4 стъпки за правилно почистване на грима
Здраве и красота

4 стъпки за правилно почистване на грима

Всяка жена знае, че ключът за сияйна и гладка кожа се крие в основата на правилното почистване на грима. Всички остатъци от грима и замърсявания могат да запушат порите и да причинят появата на пъпки. Всичко това може да попречи на естествения лечебен процес на кожата и регенерацията на клетките.

Грима, който ви помага през деня да прикрие несъвършенствата и фините линии, може да стане причина за създаването на такива. Сещате се какво означава това – видимо състарена кожа.

Разбира се, почистващите препарати и кърпичките за лице на основата на детергенти могат да осигурят приятното усещане за чиста и сияйна кожа… но също така е известно, че неефективно премахват грима и съдържат силни химикали, които лишават кожата от естествени масла. Това може да направи кожата ви чувствителна, скучна и склонна към обриви. Маслените почистващи средства, от друга страна, осигуряват дълбоко почистване, което подхранва кожата, като същевременно разтапя грима.Преди да стигнем до същинските стъпки, ето един страхотен малък трик, който смятаме, че може да помогне. Получаването на пара за лице веднъж седмично е още един начин за премахване на тежък грим у дома. Обичайната CTM рутина, съчетана с ексфолиране, може да не е винаги достатъчна, за да отстрани цялата мръсотия и мръсотия, заседнали дълбоко в порите ви. За да сте сигурни, че лицето ви е чисто, използвайте пара върху лицето си поне веднъж седмично. Парата ще отвори порите ви и ще ви помогне да премахнете излишната мръсотия, която може да е останала по кожата ви.

Преди да се задълбочим в действителните стъпки за това как да премахнете тежкия грим у дома, нека се уверим, че имате правилните инструменти в арсенала си. Основните консумативи за премахване на грим включват препарат за премахване на грим, памучни тампони и нежен почистващ препарат. Изборът на правилните продукти е от ключово значение за ефективното и ефективно премахване на грима.

4 стъпки за правилно почистване на грима

Мадона показа как се възстановява след тежкото боледуване: снимка на звездата без грим

Великолепната и на 56 г.: Салма Хайек ни вдъхновява със снимки без грим
infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

4 стъпки за правилно почистване на грима

Стъпка 1: Завържете косата си назад

почистване на грим
стъпки за правилно почистване на грима снимка: pinterest

Въпреки че това изглежда като напълно безсмислено, връзването на косата на опашка или кок е изключително важно за това как да премахнете грима старателно у дома. Когато вържете косата си на опашка, гарантирате, че цялата коса е далеч от лицето и шията ви, а линията на косата ви е напълно открита. Това е от съществено значение, защото линията на косата и шията ви са мястото, където има тенденция да се натрупват много остатъци от грим. Уверете се, че не забравяте тези зони, докато премахвате грима. Мицеларната вода в днешно време е един от най-използваните продукти за премахване на грима. Този препарат за премахване е предназначен за бързо и цялостно премахване дори на най-упорития водоустойчив грим, оставяйки кожата ви чиста и освежена. Двуфазната формула съчетава най-доброто от маслената и водната фаза, заедно с обичащи кожата съставки, които лекуват петна и сухота. Но има немазно покритие, което гарантира, че кожата ви се чувства комфортно, докато отпушва порите. Предполагам, че този препарат за премахване е как да премахнете тежкия грим у дома и най-накрая да се сбогувате с очите на миеща мечка и остатъците от грима.

Стъпка 2: Започнете с устните

почистване на грим
стъпки за правилно почистване на грима снимка: pinterest

Когато става въпрос за ефективно премахване на грим, важно е да следвате стъпките. Винаги трябва да започнете с премахване на грима от устните. Независимо дали носите ярко червено или бледо розово, премахването на червилото е объркана работа и точно затова трябва да започнете с устните си. Изсипете няколко капки от продукта за почистване на грим върху чист памучен тампон и първо отстранете червилото.

Стъпка 3: Преминете към Очите

почистване на грим
стъпки за правилно почистване на грима снимка: pinterest

След това преминете към очите си. Кожата около очите ви е изключително тънка и деликатна и това е нещо, което трябва да имате предвид, когато премахвате грима от очите. Затова трябва да сте много внимателни и да не търкате очите си. За най-добри резултати напоете памучен тампон с препарат за отстраняване на грима и просто го задръжте и потупайте върху очите за няколко минути. Това е страхотен трик за омекотяване и разхлабване на грима, за да можете нежно да го изтриете. Бъди нежна!

Стъпка 4: Завършете с основата

почистване на грим
стъпки за правилно почистване на грима снимка: pinterest

Последната стъпка в това как да премахнете грима у дома трябва да бъде свалянето на основата. Започнете, като нанесете препарата за премахване на грим върху цялото си лице, след това го отстранете с помощта на памучен тампон и изплакнете с вода за измиване на лицето.

Почистване на лицето
След премахването на грима е важно да почистите цялото си лице. Използвайте меко измиване на лицето или почистващо масло, за да отстраните всички останали остатъци. Цялостното, но нежно почистване е ключът към здрава и безупречна кожа.

Tagged , , ,
на горе