Ползите на това да имате по-малко приятели

Ползите на това да имате по-малко приятели
Психология

Ползите на това да имате по-малко приятели

Много хора през живота си се чудят защо имат по-малко приятели от това, което са искали. В един момент желаете около вас да е пълно с близки хора, на които да разчитате в труден момент. Има обаче и хубава страна на това да имате много приятели.

Когато сте били малки, може би сте били тъжни, че сте имали по-малко приятели. Това може да е станало например, защото родителите ви са се преместили в друг град и е трябвало да сменяте училище, квартал и цялата си среда. Това променя доста неща във вашия живот и трудно можете бързо да създадете много познанства, следователно сте имали по-малко приятели.

Между 9 и 24 години можете да имате няколко премествания, заради училище, университет, квартири или дори работа. Започването на нов живот е нещо, което не е отдава на всеки. Някои хора се затрудняват с намирането на нови приятели и поддържането на приятелства на дълги разстояния. Следователно е много възможно да имате по-малко приятели, когато вече сте в зряла възраст.

Приятелите, които тези хора имат, са няколко типа: хора от училището, приятели на членове на семейството, приятели на партньора и колеги. Така че всички те са попадали в категорията на задължителните или временните. Това обаче не е толкова лошо, колкото може да мислите.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Ето няколко предимства от това да имате по-малко приятели във вашия живот:

Има по-малко драми

Няма място за „той каза, тя каза“, когато имате по-малко приятели. Драмата, която идва с голямата група приятели, практически не съществува в малката група, а когато сте в края на двадесетте си години, това е истинска благословия. Това не означава, че всичко е перфектно през цялото време, но търканията са по-малко, отколкото вероятно биха били, ако приятелската динамика беше споделена с повече хора.

Интригите в днешно време са нещо, което много пречи на отношенията между хората и със сигурност бихте се чувствали по-добре, ако не се стига до такива неща. Разпространяването на слухове между приятели не е изключение. Така че ако имате по-малко приятели, това може да бъде избегнато.

по-малко приятели (2)

Можете да имате по-силни връзки

Знаете ли, когато сте на парти, понякога е трудно да се опитвате да обикаляте и да говорите с всички? Може да познавате много хора и да ги смятате за приятели, но разговорите почти никога не надхвърлят етапа „как си“. А сега помислете, когато прекарвате време с по-малко приятели, и колко различни са тези разговори. Много по-вероятно е да се отворим, да водим по-задълбочени разговори и наистина да се изслушваме.

Знаем, че всички сме го чували милион пъти, но приятелството наистина е въпрос на качество, а не на количество. Можете да имате по-голямо доверие само на определен кръг от хора, на които да споделите своите проблеми и тайни. Истинските приятели почти при всеки от нас се броят на пръстите на едната ръка. Това означава, че няма нужда да се стремите да събирате голям кръг от хора около вас, само, заради тяхната бройка.

по-малко приятели

Винаги имате време за грижа за себе си

Любимото предимство на това да имате по-малко приятели е, че винаги ви остава време са самите вас. Разбира се, има вечери, в които може да ви се иска да имате приятел, с когото да излезете, вместо да нямате планове. Има обаче хора, които предпочитат да легнат на дивана си, да пуснат някой филм и да се наслаждават на тишината. Прекарването на повече време със себе си означава, че можете да се съсредоточите върху това да работите върху себе си.

Хората с по-малко приятели прекарват повече време във фитнеса, четат повече книги и дори работят повече. Тези, които правят това са по-осъзнати, познават по-добре себе си и дори могат да кажат, че в такъв момент са стават по-добри като хора. Благодарение на това, че имат повече свободно време, тези хора са по-добри приятели на малкото близки, които имат.

по-малко приятели (3)

Вижте още:

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе