6 начина да станеш по-добра версия на себе си

6 начина да станеш по-добра версия на себе си
Психология

6 начина да станеш по-добра версия на себе си

Една от най-важните връзки в живота ви е тази, която имате със себе си. Колко често го подхранвате?

Колко често поставяте себе си или собственото си щастие в приоритет? Прекарвате много време в даване. Отдаване на себе си на другите, работата си. Животът става натоварен и често поставяте вас последно място.

Понякога се ангажирате да правите неща, които не ви се правят.

В някои дни не можете да не се самоутешавате заради глупава грешка, която сте направили.

Имате страх да не бъдете съдени, спирайки ви да правите и опитвате неща, които винаги сте искали да правите. Може би сте чували света да ви казва, че е „твърде късно“ за вас да направите промяна, да опитате нови неща, да раздвижите нещата.

Е, тук сме, за да ви кажем, че никога не е твърде късно. Никога не е твърде късно да направите промяна – и всички големи промени се случват с една стъпка или малка промяна в мисленето.

Най-добри мотивационни книги: впрегнете вътрешната си мотивация и станете най-добрата версия на себе си

Хюга: Скандинавските тайни за щастлив живот – Мода и облекло

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

6 начина да станеш по-добра версия на себе си

1. Научете се да казвате „не“.

Колко често казвате „да“ на неща, които не ви се правят непременно? Посветете се да правите неща, които знаете, че не искате да правите? Добре е да кажете „не“. Не само че е добре, важно е да се научите да казвате „не“. Научете се да го казвате, без да се чувствате виновни и поставете граници. Така ще се научите да отстоявате себе си.

2. Започнете да се изправяте лице в лице с проблемите си.

себе си
6 начина да станеш по-добра версия на себе си

Да имаш нещо, което виси над главата ти – независимо дали е, може да бъде психически изтощително. Това е последното нещо, за което мислите, преди да си легнете, и първото нещо, за което се сещате, в момента, в който отворите очи. Седнете с лист хартия и се запитайте „каква е една малка стъпка, която мога да направя ТОЧНО СЕГА?“ Проблемите не се решават сами, така че не се страхувайте да предприемете действия, дори и да са много малки. Не чакайте до последния момент, признайте проблема и предприемете действия. Така ще изградите една по-добра версия на себе си.

3. Направете себе си приоритет.

Понякога искате да продължите, независимо колко сте уморени или изтощени. Давате много от себе си на другите, но колко давате на себе си? Понякога е трудно да разберете, че да, вашите нужди имат значение.

Може да сте родител, партньор, съпруг, да управлявате или започвате бизнес, да сте брат, сестра, може би да се грижите за любим човек. Не спирай да се раздаваш на другите, но осъзнай, че не можеш да си налееш от празна чаша. Вземете обяд с приятел. Прочетете няколко страници от книга първото нещо сутрин, вземете чаша кафе от любимото си място, на път за вкъщи от работа. Вашите нужди и чувства имат значение.

4. Бъдете нежни със себе си.

себе си
6 начина да станеш по-добра версия на себе си

Обърнете внимание на начина, по който говорите със себе си. Склонни ли сте да се самоунижавате, когато нещата не вървят според вас? Колко често се самокритикувате за грешки, които сте направили? Бъдете нежни със себе си. Говорете със себе си по същия начин, както бихте говорили с приятел или малка сестра. Пазете речта си – особено когато говорите със и за себе си.

5. Научете се да се радвате за другите.

себе си
6 начина да станеш по-добра версия на себе си

Това е нещо, което е малко трудно за много хора. Защо? Отговорът е прост: завист. Не винаги е лесно да се радваш за някого, когато го видиш, че най-накрая успява да си почине, когато си работил усилено от години и все още се опитваш да намериш своето. Когато видите хора, които са постигнали неща, които се надявате да постигнете един ден, бъдете щастливи. Учете се от тях. Оставете сравнението, не си позволявайте да се огорчите и да загубите фокус върху това, което е важно за вас. Бъдете себе си и се радвайте за успеха на другите.

6. Ценете и подхранвайте връзките си.

себе си
6 начина да станеш по-добра версия на себе си

Колко от нас имат добри приятели, познават невероятни хора, на които не са се обаждали или не са им писали от години? Когато животът стане натоварен, когато „пораснем“ и изведнъж трябва да се справяме с всякакви неща като училище, семейство, кариера или ипотека, всичко останало става по-малко важно.

Понякога се губим в това „преследване“, забравяме да оценим колко страхотни са някои от нашите взаимоотношения; с нашия партньор, майка, приятел. Ако все още не сте го направили, започнете да поддържате тези взаимоотношения. Отделете време за седмичен обяд или телефонен разговор с някого, когото обичате. Хората около нас са тези, които правят този живот толкова велик. Щастието е да можеш да споделяш неща като малките си победи с някого, когото обичаш. Ценете връзките си, за да изградите по-добра версия на себе си.

Tagged , , ,
на горе