Пет любовни съвета, когато излизате с 10 години по-възрастен мъж от вас

Пет любовни съвета, когато излизате с 10 години по-възрастен мъж от вас
Любов и партньорство

Пет любовни съвета, когато излизате с 10 години по-възрастен мъж от вас

Да излизат с малко по-възрастен мъж е било нещо като задължителна норма за жените преди години. Всичко останало се е възприемало едва ли не като неприемливо в обществото.

Любовта обаче е сляпа, а когато двама души се влюбят, всичко останало около тях сякаш остава на заден план. Един от факторите, които правят любовта неостаряваща, е разликата във възрастта между партньорите. Дните, когато имаше клишета за нея, обаче вече са в миналото.  Истината е, че няма значение кой е по-възрастен или каква разлика във възрастта между двамата. Важното е само разменената любов да е истинска и връзката да си заслужава.

И все пак не може да отречем, че възрастта може да повлияе на отношенията между двамата. Партньорите може да имат повече общо и да споделят сходни системи от вярвания, когато възрастовата им разлика е само няколко години. Но когато има значителна разлика във възрастта, двойките може да имат различни житейски цели и перспективи. Това може да докаже, че двамата са несъвместими в дългосрочен план.

Ето и някои любовни съвети, когато излизате с около десет години по-възрастен мъж от вас:

Приемете различията между вас.

Почти сигурно ще има значителни разлики между вас и вашия партньор – от интереси до гледни точки. Причината е, че те са на различни етапи от израстването на живота. Докато единият партньор може да има добра и стабилна работа, другият може все още да не е намерил своето призвание. Вместо да принуждавате половинката си да се съобразява с начина на живот, който искате, подкрепяйте го, където и да се намира в неговия.

Мислете за това, което ви е събрало.

Да излизате с по-възрастен мъж крие своите предизвикателства, като непременно ще имате скандали за някакви неща. Вместо да се карате и да се обвинявате взаимно, фокусирайте се върху това, което ви дава връзката ви. Например, може просто да си напомняте какво ви е накарало да се влюбите на първо място. То може да бъде достатъчно добро, за да поддържате пламъка жив. Не се концентрирайте върху това, което не е наред. Вместо това насочете енергията си към хубавите неща.

Приемете, че може да не сте толкова емоционално зрели, колкото смятате, че сте.

Много жени избират да излизат с по-възрастен мъж, защото смятат, че той вече е улегнал и знае какво иска от живота. Трябва обаче да гарантирате, че имате същото ниво на емоционална зрялост като него. В противен случай всички елементи, които могат да накарат една връзка да работят, могат да са пречка. Възможно е те да превърнат в препятствия или области на прекъсване на връзката. Такива са споделен опит, ценности, комуникация и способност за справяне с конфликти.

Знайте как да се справяте с критиката.

Без значение колко безупречна е връзката ви, има вероятност някои хора да не са съгласни с избора ви на любовни партньори. Това може да включва опит да обясните защо сте влюбени в човека, а не в неговата или нейната възраст на близки приятели и роднини. Пригответе се обаче за  гадни и неучтиви забележки. Постоянните спорове за възрастта на партньора ви не са начин да живеете. Така че подгответе прост и в идеалния случай учтив отговор. Той трябва да е такъв, който прекратява допълнителните дискусии за възрастта на партньора ви.

Създайте си пространство.

Не забравяйте, че балансът е важен във всяка връзка, независимо дали излизате с по-възрастен мъж или не. Отделете време за себе си за презареждане и размисъл. Общувайте с приятели или участвайте в дейности, които не интересуват партньора ви. Поддържането на вашата индивидуалност в рамките на една връзка може да бъде също толкова важно, колкото и развитието на общи интереси и споделен опит. Не винаги можете да избирате в кого да се влюбите и човекът може да е много по-възрастен или по-млад от вас. Много хора може да ви кажат, че няма да работи. Но с тези няколко гореспоменати съвета можете да направите така, че нещата да се получат.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе