5 правила, когато си взимате почивка във връзката
Любов и партньорство

5 правила, когато си взимате почивка във връзката

Ако обмисляте да си вземете почивка във връзката, откритото и здравословно обсъждане на границите и правилата е от решаващо значение. Това може да проправи пътя към максимален успех на таи пауза, която правите. И двамата с партньора ви трябва да сте готови да се ангажирате с поставените условия и да създадете план за действие при непредвидени обстоятелства, в случай че някой от вас пожелае да предоговори установените правила.

5 правила, когато си взимате почивка във връзката

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Ето пет правила за осигуряване на здравословна временна раздяла във връзката:

Бъдете открити и честни

Крайъгълният камък на всяка успешна връзка е доверието. Задължително е да проведете искрена и прозрачна дискусия с партньора си. Споделете какво се надявате да спечелите от тази почивка във връзката и какви са притесненията ви. Изслушайте и това, което партньорът ви има да каже.

Установете ясни граници

Определянето на граници може да е трудно, но те са от решаващо значение за поддържането на здравословна почивка във връзката. Определете кои поведения и взаимодействия са забранени и се съгласете да ги спазвате. Това ще помогне и на двамата да запазите чувството на доверие и сигурност по време на почивката.

във връзката
5 правила, когато си взимате почивка във връзката

Определете времева продължителност

Обсъдете колко време бихте искали да продължи паузата във връзката ви и какви са намеренията ви през това време. Независимо дали се надявате да получите яснота за чувствата си или да се съсредоточите върху личностното си израстване, уверете се, че и двамата сте съгласни с продължителността на почивката и нейната цел.

Проверявайте се често

Въпреки че си взимате почивка, все още се грижите един за друг. Уговорете си редовни контролни срещи, за да се свържете и да се уверите, че и двамата сте на едно мнение. Тези разговори могат да помогнат да се избегнат недоразумения и да дадат възможност да се обсъдят всички възникнали промени или предизвикателства.

Останете гъвкави:

Прекъсването на връзката не е изначално заложено. Естествено е чувствата и обстоятелствата да се променят, така че бъдете отворени за предоговаряне на правилата и границите, ако е необходимо. Най-важното е и двамата партньори да се чувстват уважавани и подкрепяни по време на почивката във връзката.

Не забравяйте, че прекъсването на връзката не трябва да означава край за нея. Използвайте я като възможност за преоценка, прегрупиране и, надяваме се, завръщане по-силни и обичащи се.

Колко време трябва да трае почивката във връзката?

Преди да вземете решение за почивка във връзката, определете времето, за което искате да се разделите. По този начин и двамата ще имате ясна представа какво да очаквате и ще избегнете всякакви обърквания или изненади по пътя.

Когато става въпрос за прекъсване на връзката, не съществува универсално решение, което да пасва на всички. Всяка двойка е различна, което означава, че продължителността на почивката може да варира. Важното е да проведете разговор по този въпрос и да постигнете съгласие. Отделянето на няколко седмици, за да съберете мислите си и да обмислите какво наистина искате от връзката, може да се окаже мъдър избор.

Но не го правете прекалено кратко, за да нямате достатъчно време да прецените емоциите си, нито пък да е прекалено дълго, за да свикнете и двамата да бъдете един без друг. Всичко е въпрос на намиране на щастливата среда.

във връзката
5 правила, когато си взимате почивка във връзката

Заключение

Да си вземете почивка във връзката не е провал, нито пък признак на слабост. Напротив, това е решение, което изисква смелост и зрялост и от двете страни. Прекъсването позволява на хората да направят крачка назад, да преоценят чувствата си и да обмислят бъдещето на връзката. Понякога разстоянието и времето на раздяла могат да запалят отново искрата и да сближат двойката повече от всякога.

В други случаи прекъсването може да доведе до осъзнаването, че е време да се отпуснете и да продължите напред. Независимо от резултата, на почивката трябва да се гледа като на възможност за израстване, себепознание и честна комуникация. В края на краищата единственият начин да разберем какво наистина е най-добро за нас и за връзката ни е да бъдем честни и достатъчно смели, за да се изправим пред реалността на ситуацията.

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Tagged , ,
на горе