Ползите да си осиновите възрастен домашен любимец

Домашни любимци

Ползите да си осиновите възрастен домашен любимец

Да осиновите домашен любимец винаги е било сложно решение. Повечето хора предпочитат да си вземат животинче от зоомагазин, докато то все още е бебе, за да изживеят емоцията от отглеждането му от най-ранна възраст. Въпреки това, има предимства да си вземете не толкова млад любимец. Ето и какви са те:

Обучени са. По-възрастните домашни любимци вече са привикнали да живеят в дом, вероятно ще имат определени умения. Кучетата вече ще могат да изпълняват команди като „седни” , „долу”  и „ела“, докато котките вече ще се чувстват удобно с помощта на котешката им тоалетна. Най-доброто нещо, което можете да направите за новия си домашен любимец на всяка възраст, е да създадете рутина, която да му помогне да се чувства по-комфортно във вашия дом.

Имат постоянен характер. След като едно животно е достигнало зрялост, това, което виждате, е това, което получавате. Няма да имате същите изненади, каквито може ще срещнете, ако сте си взели кученце или коте, чиято личност може да се промени, докато расте.  Това е голямо предимство за семейства с деца. Въпреки че има неща, които можете да направите, за да помогнете на предпазливите или уплашени кучета да се чувстват комфортно с деца или хора от всички възрасти, има някои генетични предразположения, които не можем да контролираме.

Те са търпеливи. По-възрастните кучета могат да бъдат особено толерантни и внимателни към децата. Ако имат болки като артрит, може да не им хареса да ги бутате или носите, но ако са здрави като цяло, те могат да бъдат чудесна компания за децата, без да представляват опасност за тях.

Те са адаптивни. Мисълта, че „не можеш да научиш стари кучета на нови трикове“, абсолютно не е вярна. Това мислене за съжаление пречи на хората да осиновяват по-възрастни животни. Кучетата и котките на всяка възраст могат да продължат да учат, да растат и да разширяват когнитивното си развитие. По-възрастните домашни любимци могат лесно да усвоят ново поведение и обучение и да се адаптират към нова среда.

на горе