Как да спрете да се състезавате един с друг във връзката си

Как да спрете да се състезавате един с друг във връзката си
Любов и партньорство

Как да спрете да се състезавате един с друг във връзката си

Отношенията в една връзка могат да бъдат много разнопосочни. От моменти на истинска любов и разбирателство, само за секунди нещата могат да се влошат и да се стигне го конфронтация и отчуждение, а повечето пъти причина за това са малки и в много други случаи незначителни неща. Една от най-честите причини за отдалечаване между двама души в тяхната връзка е съревноваването между тях и кой прави повече неща, за да да се развиват техните отношения в дадена посока. Това обаче не е най-добрият начин за поддържане на стабилна връзка, затова се опитвайте да гледате в една посока, а не правете разлика кой какво и по колко прави, за да бъде партньорът му щастлив.  Как обаче да го постигнете?

Признайте истинската причина за съревнованието. Първото нещо, което трябва да направите, е да признаете както на партньора си, така и на себе си. Защо точно се състезавате с нея или него през цялото време? Дали защото мразите да губите? Защото сте ревниви? Дали заради гордостта ви? Трябва да признаете истинските си причини и да не се оправдавате. Това ще ви помогне да използвате подходящото решение, както и да помогнете на партньора си да разбере откъде всъщност идва вашата свръх конкурентоспособност.

Бъдете мотивирани, вместо да завиждате. Ако сте от хората, които винаги се състезават, за да компенсират ревността си, тогава трябва да погледнете на нещата от различна гледна точка. Използването на завист за подхранване на вашите действия може да доведе до пагубни резултати не само за връзката, но и за вас самите. Вместо да ревнувате от успеха на партньора си, опитайте се да бъдете мотивирани от него.

Празнувайте успеха на партньора си. Това е относително лесно да се направи, особено ако наистина обичате и подкрепяте партньора си. Ако се научите да се радвате за успеха му, въпреки че не е взаимен, тогава ще можете да покорите конкурентната си страна. Празнувайте с партньора си и изразете колко се гордеете с него! Отстранете за известно време личните си интереси и наклонности.

Tagged , , , ,
на горе