да се гушкате
Любов и партньорство

Ползите да се гушкате с партньора си

Има много ползи в това да се гушкате с партньора си. Всички сте изпитвали онова успокояващо чувство, когато сте в прегръдките на любимия, сякаш всички проблеми изчезват и сте на безопасно място. Е, това не са единствените предимства на това занимание. Това не само засилва връзката, а и помага на физическо и емоционално ниво, като е ефективно средство и за справяне със стреса. Ясно ви е за какво говорим.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Ето и още от многото ползи на това да се гушкате редовно с партньора си:

Създава интимност

Когато се гушкате, вие сте много близо до партньора си, а това най-често води до физическа близост. Според изследване, двойките изпитват повече удовлетворение, ако след интимност в леглото, стоят известно време прегърнати.

Това ви кара да се доближавате до любимите си хора

Окситоцинът е хормон, който играе решаваща роля в социалните връзки. Наричат го още хормон на гушкането. Когато се гушкате с партньора си, тялото ви освобождава окситоцин, което на свой ред засилва връзката ви.

да се гушкате
лзите да се гушкате с партньора си

Може да понижи нивата на кръвното ви налягане

Гушкането прави двойката щастлива и според изследвания прегръщането и актовете на физическо докосване могат да понижат кръвното налягане.

Помага ви да общувате по-добре

Емпатията, любовта, грижата и комуникацията са важни стълбове на една връзка. Следователно простите жестове на докосване могат да ви помогнат да изразите по-добре емоциите си.

Може да помогне за намаляване на болката

Едно от другите предимства да се гушкате е, че може да ви помогне да облекчите болката. Известно е, че гушкането има терапевтичен ефект, като по този начин насърчава естественото изцеление.

Може да помогне за по-ниски нива на стрес

Стресът е един от най-големите проблеми в света днес. Но знаете ли, че можете да се освободите от стреса, като се гушкате? Това освобождава допамин в тялото ви успокоява и може също да помогне за понижаване на хормоните на стреса.

Кои са най-добрите позиции за гушкане?

Някои от най-популярните позиции за гушкане са като две лъжици, прегръдка зад гърба и такава, в която се поставя главата в скута. Гушкането е индивидуално за всеки, така че човек може да има своите предпочитания при избора на позиция. Можете да опитате каквато и поза да ви е удобно и да направите връзката си любяща.

Какво се случва с тялото ви, когато се гушкате?

Хората са социални същества, които обичат да бъдат обичани и да се чувстват важни. Гушкането включва контакт кожа до кожа, който кара тялото ни да отделя окситоцин и успокоява мозъка ни. Когато гушкаме любимите си хора, ставаме по-щастливи и спокойни. Освен това гушкането не е ограничено само до хората. Можете дори да се сгушите с вашия домашен любимец и да намалите стреса. Връзката с животни може да ни накара да се почувстваме подмладени и да намали нивата на стрес.

Колко често хората се гушкат?

Няма универсален вариант за честотата на гушкане. Можете да се гушкате веднъж на ден или три до четири пъти седмично, в зависимост от вашите предпочитания. Гушкането излъчва романтика и позитивност и е изключително важно за изграждането на доверие с партньора ви. Така че гушкайте се колкото искате, за да запазите проблемите във връзката си.

да се гушкате
лзите да се гушкате с партньора си

Заключение

Да се гушкате с партньора ви е най-добрият начин да прогоните притесненията си след напрегнат ден и да се почувствате удобно с партньора си. Има много емоционални и здравословни ползи от гушкането, така че не забравяйте да го правите и накарайте партньора си да се почувства благословен.

Говорете за различни позиции за гушкане с партньора си, за да разберете какво му харесва. Така че не губете време, а бързо разтопете сърцето на партньора си с голяма прегръдка и прекрасни гушкания. Какво повече му трябва на човек след тежък и натоварен ден…

Вижте още:

5 начина да съчетаем червено в облеклото

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Tagged ,
на горе