Полет на сън: тълкуване на сънища за летене според съновника на Фройд, Милър и други

Полет на сън: тълкуване на сънища за летене според съновника на Фройд, Милър и други
Интересно

Полет на сън: тълкуване на сънища за летене според съновника на Фройд, Милър и други

Какво е значението на сънищата, в които летите и какъв символ в съня говори за възможно предателство на някой от вашите познати?

Летенето на сън се случва не само в детството и не винаги означава само физически растеж. Сънища, в които се реете без страх във въздуха и получавате удоволствие от него, могат да бъдат сънувани на всяка възраст. Това е първата причина за радост. Второто е, че ако насън ясно осъзнаваш, че това е сън , то такъв полет говори за твоето духовно израстване.

Такива сънища зареждат с енергия, помагат за разрешаването на вътрешни конфликти и за вземане на важни решения. Сега разгледахме най-положителния сценарий за полет в съня, но има и други. Ще ви разкажем защо ние, възрастните, продължаваме да летим в сънищата си, с какво са свързани и какво да търсим в такива сънища, за да разберем тяхното значение.

Има няколко версии, които обясняват полетите на човек в съня.

1. Метафизична
Според тази версия душата напуска тялото по време на сън и пътува до различни светове. Ето защо някои народи са убедени, че човек никога не трябва да се събужда. Той трябва да се събуди сам, в противен случай духовната му същност няма да има време да се събере с физическата. По същата причина суеверните хора не затварят прозорците в спалнята, където спят децата или самите те. С други думи, метафизичната версия обяснява полетите в съня като блуждаене на душата.

2. Антропологична
Към тази версия се придържат привържениците на теорията на Чарлз Дарвин. Те вярват, че летенето в съня по някакъв начин е свързано със спомените на човек за неговото „маймунско“ минало. За времето, когато всички скачахме от клон на клон.

3. Биологични
Според биолозите усещането за полет при спящ човек се появява, когато в тялото се отделя хормон, който е отговорен за растежа на клетките на кожата и костите. Това се случва както при деца, така и при възрастни. Има версия, че след сериозно заболяване възстановяващите се хора често могат да летят в съня си.

4. Психологически
Психолозите и психиатрите имаха различни гледни точки относно полета на мечтите. Фройд, например, обяснява това със сексуално влечение, но Алфред Адлер вярва, че така се изразява желанието на човек да потиска другите. Томас Юнг от своя страна е убеден, че възрастните летят в съня си, защото искат да намерят свобода от конвенции и ограничения.

Човек, който е имал такъв сън, иска да бъде над всички трудности в живота си и да се откаже от това, което му тежи. В съня настъпва своеобразна компенсация – сънуващият получава това, което иска и изпитва състояние на лекота и необикновена радост. Ето защо хората често се събуждат след такива сънища в приповдигнато настроение.

Защо летиш насън: какво означава и как да дешифрираш според Милър, Нстрадамус и други
Тълкуване на полети в съня според различни съновници

Според съновника на Милър
Да се ​​видиш в съня си, летящ заедно с някого и да изпитваш насладата от летенето, е бурна, но мимолетна любов.
Според ръкописът на Нострадамус
Ако в съня си летиш и не се страхуваш от нищо, то в действителност ще се сбъднат някои дългоочаквани мечти, ще дойдат успехите в бизнеса и любовта. Ако, напротив, паднеш от небето на земята, това означава, че скоро ще се скараш с някого. Това могат да бъдат както членовете на семейството, така и колеги. Колкото по-висок е полетът ви насън, толкова по-уверени ще бъдете в действителност. Ниският и несигурен полет от своя страна говори за вашия страх и нерешителност в конкретна ситуация. Може би искате да се отървете от нея, но нещо ви пречи.

Според съновника на Фройд
Ако мъж лети насън, това означава, че е зает с проблемите на ерекцията си. Ако мъж види летяща жена, той е зает с момента на сексуален контакт с нея и мисли как да я впечатли по време на секс .
Ако жената види летящ мъж, това показва желанието й да срещне истински мъж, който няма да има проблеми с ерекцията. Това може да показва и тайното й желание да бъде мъж. Такива фантазии може да се превърнат в лесбийски игри.
Ако жена лети насън, значи тя се притеснява за репутацията си.

Според мечтателя на Азар
Полет на сън – успех в бизнеса, любовта, търговията.

Според езотеричния съновник
Да летиш с вълшебен килим, самолет или птица означава, че ти предстои да пътуваш на големи разстояния. Ако по време на полет в съня докосвате дърво, достигате покрива на една къща и други обекти, означава, че в реалния живот някой иска или вече е „подрязал крилата ви.“ Това може да е познат човек и неговите нагласи или ваши собствени проблеми. Опитайте се да определите кой или какво в реалния живот ви пречи да изразите себе си.
Страхът, че няма да можете да кацнете или да летите твърде далеч, отразява страха ви да загубите това, което сте създали: вие се стремите към независимост, но се страхувате да загубите контрол над ситуацията.

Според съвременния съновник
Извисяването над земята и съзерцаването на гледката говори за определен баланс, вие не сте постигнали в реалността, просто сте малко уморени и се нуждаете от почивка.
Да полетите в облаците може да означава, че връзката със земята вече е загубена, вие сте в състояние на спокойствие, мързел и загуба на ориентация. Знак, че периодът на бездействие се е проточил, време е да се върне към активен живот!

А ако сънувате, че летите в Космоса?
Космосът е символ на разбирането на тайните на Вселената, духовен растеж и вдъхновение. Летенето сред звездите ви обещава състояние на хармония, в което можете да намерите отговорите на въпроси, които отдавна ви притесняват. Ако в действителност сте затънали в суматохата и работата, то този сън ще ви послужи като лекарство. Той казва, че трябва да се откъснете от земните дела и да помислите за нещо възвишено. Летенето в космоса ви дава приятни емоции, което означава, че има натрупване на енергия и потенциал. Силният страх показва вашето нежелание да приемете висшите знания.

Също така, летенето сред звездите показва, че сте успели да се издигнете до определени висоти и да приближите мечтата си. Тъмната бездна на Вселената, подобно на бездната на морските дълбини, означава потапяне в безграничните простори на несъзнаваното. Това е възможност да намериш себе си, да опознаеш пътя си.

Слънцето е източник на енергия и всичко, което съществува; на сън символизира докосване до висшия ви Аз. Ако сте виждали Слънцето насън, знайте, че това е символичен сън. Ще донесе късмет и развитие. Слънчевото затъмнение, напротив, обещава наближаването на обезпокоителни събития, които ще попречат на изпълнението на най-високите планове. Ако го гледате с някого, това е сигурен знак за анализ на връзката с този човек. Може би той пречи на вашия просперитет.

Земята – ако я наблюдавате от космоса, това означава, че се чувствате не съвсем уверени, подчинявате се на съдбата. Сънят за раздяла със Земята символизира страха от смъртта.

Луната е женско светило, символизиращо цикличност, обновяване, както и интуиция и емоции. Появата на лунния диск в съня ви може да предвещава безпокойство, свързано с предстоящите промени, както в настроението, така и в живота. Това е знак, че ще ви трябва търпение.

Tagged , , ,
на горе