Какво да правите, ако се окажете във връзка с обвързан мъж
Любов и партньорство

Какво да правите, ако се окажете във връзка с обвързан мъж

Всички сме чували драматични истории за идеални връзки, развалени от нищото от коварна свободна жена. Но какво ще стане, ако случайно се окажете вие тази любовница?

 

Грешен завой

Малко хора се оказват в ситуация на любовен триъгълник по собствено желание – може би някои филмови злодеи или жените-ловци на богати мъже, които основно срещаме в книгите и телевизионните предавания, а не в реалния живот.
Най-често мъжката нерешителност се превръща във виновник за любовния триъгълник: наоколо има толкова много красиви жени, че се оказва твърде трудно мъжът да избере само една. И защо му е да избира, след като може да лавира между фаворитките си за известно време, а след това, видите ли, нещата ще се решат от самосебе си.

Ясно е, че мъжът в този случай не е класически негодник, който се кикоти подло заради невежеството или страданието на две (или дори повече) жени, влюбени в него. Но също така не е необходимо да го смятате за сладък, невинен, измъчен котарак, смачкан от бремето на обстоятелствата, които са го сполетели. Няма нужда да се търси оправдание – нито вие, нито другата жена сте поискали да превърнете живота си в поредица от „Санта Барбара“.

Отговорността за настоящата ситуация априори е на мъжа, най-малкото защото той е единственият, който разполага с най-пълната информация за ситуацията и може да вземе решение, като се грижи не само за собствените си чувства. Между другото, ако по някаква причина той изведнъж реши, че най-добрият вариант за всички е да се потопите в бездната на страстите , мислейки по-малко за досадните обстоятелства, то, меко казано, той се заблуждава.
В женските форуми темата за „излишният трети“ винаги е сред най-обсъжданите и сценариите на подобни истории изглежда са написани като план:
Мъжът се втурва в ново страстно приключение, „забравяйки“ да изясни на жената, че все още не е скъсал напълно с бившата;
Описва себе си като нещастен, но свестен човек, който е самотен в брака, а съпругата му му изневерява и само децата или общият бизнес ги държат заедно. На финала се оказва, че е наложително да влезете в ролята на спасителка на този изтощен от живота си „рицар“ , изтормозен от студената си жена.
С една дума, началото на тези истории винаги е вълнуващо и обещаващо, особено след като мъжът наистина изглежда заинтересуван и дава ясно да се разбере, че иска връзка с вас. Но колкото по-скоро узнаете доколко дълбока е неговата „основна“ връзка, толкова повече шансове имате да вземете разумно и балансирано решение какво да правите по-нататък.

Ако вашият мъж не е благородника от романите, за когото честта и истината са преди всичко, той едва ли ще дойде при вас с откровено признание, че случайно е станал „двоен агент“. Затова е нужно да се опитате да видите нещата трезво, да слушате внимателно гласа на вашата интуиция и да не оправдавате всеки голям и малък „гаф“ на мъжа ,колкото и да сте влюбена.

Всички класически методи за откриване на мъжката изневяра са предназначени по-скоро за съпругите, които подозират, че имат съперница – тя не може да не забележи промени в поведението на своята „половинка“ или намаляването на размера на парите, които той обикновено харчи за нея или за съвместни забавления. Тъй като сте в ролята на съперницата (макар и неволно), вие не можете да сравните поведението на мъжа преди и след вашето запознанство.

Има обаче сигурни признаци, че мъжът, с който сте, крие значителна част от живота си от вас:

Обикновено отбягва общите снимки и не ви отбелязва в публикациите си в социалните мрежи, дори ако сте отишли ​​някъде заедно или сте потеглили на мини ваканция за уикенда. Обясненията за това са доста неясни – „щастието обича тишината“ и други неубедителни фрази.
Понякога той необяснимо избягва секс с вас и обикновено е студен и дистанциран от време на време без видима причина.
Той предпочита да планира уговорките ви предварително и може сериозно да се ядоса, ако спонтанно решите да му донесете обяд на работа или да уредите друга изненада.
Не сте запозната с всички негови приятели – някаква част от живота му изглежда остава постоянно зад кулисите.
Той има някаква дейност или хоби, което изисква пълно потапяне, понякога в продължение на няколко дни подред. Поне веднъж седмично той изчезва в спортната зала, ходи на походи, гледа болна леля или се заключва вкъщи, за да работи по научна статия, а вие, естествено, не бива да го притеснявате в този момент.
Ако съвпада само един елемент от целия списък, може би проблемът не е в другата жена и има логично обяснение за поведението на мъжа. Но ако има две или повече „отметки“ – все пак има защо да се замислим.

Има ли предимства тази ситуация?
За повечето от нас внезапната роля на „излишният трети“ е чувствителен удар върху женското ни самочувствие и сериозен тест за силата на доверието в хората като цяло и в частност в мъжете. Ако е разкрита неприятната ситуация на любовния триъгълник, но мъжът продължава да ви убеждава в истинността на чувствата си и не е готов да се раздели с вас, от тази ситуация може да се извлече и някаква полза:

Заявете му, че връзката ви е само за взаимна радост и го помолете да остави за „основната“ си връзка всички скучни неща като прането на дрехи и съчувственото изслушване за неуспехите в работата;
Дай му да разбере, че ти си свободна! Така както той си запазва правото да разделя сърцето си на няколко части, вие можете да направите същото – дори да останете с него само докато не попаднете на по-подходящ кандидат. Да, това е цинично, но вие не бяхте първата, която протегна ръка, за да счупи розовите очила, през които връзката ви изглеждаше много по-привлекателна;
Поставете ясни граници. Тъй като това все още не е история за „те заживели щастливо до края на живота си“, можете да съставите своя собствена приказка и да следвате нейния сюжет. Имате право да се отдалечите напълно от „класиката“ – да не искате да имате съвместни деца с него, да поставяте на преден план собствените си интереси и планове, а не общите интереси и планове и като цяло да станете силна и независима жена. Ако един мъж наистина иска да бъде с вас, той ще приеме условията ви, ако не – е, толкова по-добре. Триъгълникът, особено любовният триъгълник, е нестабилна фигура. И ако накрая се счупи – добре, така да бъде.
Къде е тук щастливият край?
Колкото и да е странно, дори и такава двусмислена ситуация може да завърши добре – например да останете с любимия си мъж като неговата единствена и съвсем официална „половинка“, а предишните му връзки да отидат в миналото. Можете да се надявате на такъв резултат, ако:

Той още в началото на връзката ви е заявил, че има и друга жена или, ако вие сами по някакъв начин разберете за това, той не го е отрекъл и е признал, че да, всичко е така;
Той разбира, че е неприятно за вас да сте в такава ситуация и ще го уреди в определен конкретен срок, не по-късно, в безграничното бъдеще, когато човечеството ще победи коронавируса и ще завладее други планети, а през следващите месеци, максимум – шест месеца;
Той е готов сам да направи избор и да отговаря за него, а не го прехвърля на вас или на другата жена (и в никакъв случай не се опитва да организира състезание между вас и не намеква, че честта някоя от вас да бъде с него трябва да бъде спечелена).

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе