Препоръки за покривна хидроизолация на панелен блок
Партньорски статии

Препоръки за покривна хидроизолация на панелен блок

Панелните блокове са едно наследство на България, което все още се използва от огромен брой хора за живеене. Макар последните години да има програми за саниране, то голямата бройка на блоковете все още са незащитени откъм хидроизолация и топлоизолация. Просто защото са доста стари и освен ако не са взети мерки, никой не се е погрижили за този вид защита. Ако се наложи да правите хидроизолация на панелен блок, ето решенията, които можете да приложите.

Препоръки за покривна хидроизолации на панелен блок

Хидроизолация на плоски покриви

Наличието на плосък покрив има няколко предимства, а панелните блокове са точно с плоски покриви. Те са леснодостъпни, процесът на поддръжка е доста икономичен в сравнение с наклонените скатни и двускатни покриви.

Въпреки това, при скатните покриви се наблюдава тенденция да са по-дълготрайни и издръжливи. Ето защо трябва да поддържате ефективно своя плосък покрив по всяко време, за да сте сигурни, че ще ви служи добре много десетилетия повече от очакваното. Поставянето на хидроизолация при панелен блок е класически ремонт на покрив, но с особеностите на плоската конструкция.

Един от основните недостатъци на плоския покрив е събирането на вода на локви, особено ако покривът има неподходящ наклон и дренажна система. Ако покривът ви не е правилно хидроизолиран, има големи шансове тези локви да създадат течове наред с други щети, които могат да бъдат пагубни за вашата сграда. Ето защо трябва да се научите как да хидроизолирате ефективно вашия плосък покрив.

Hydrostop – ремонт на покрив на панелен блок и поставяне на хидроизолация

За плоски покриви може да се приложат няколко вида хидроизолационни продукти: такива, които са базирани на течна хидроизолация, на мембранна хидроизолация или на битумна хидроизолация. Според това, от което имате нужда или като собственици изберете, ние ще ви предложим най-добрите решения.

Препоръки за покривна хидроизолации на панелен блок

Основно при избора на хидроизолация за покрив на панелен блок се търсят няколко основни характеристики. Хидроизолацията трябва да е предназначена за плоски покриви, трябва да издържа на ултравиолетови лъчи, да издържа на прякото въздействие на водата, да се изработи без да образува локви и да е дълготрайна. Тоест търси се качествен продукт, който да издържа на стихиите и да предложи защита от същите.

Крайната цел след инсталацията на качествена хидроизолация при панелен блок е да имате надежда защита, бюджетно изпълнена инсталация, която ще спести пари и екологично решение, което ще защитава целия блок. Енергийната ефективност също няма да остане на заден план, защото хидроизолацията ще пасне идеално в общия план за осигуряване на старата панелна конструкция за години напред.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе