Три лесни стъпки, за да привлечете позитивната енергия у дома

Три лесни стъпки, за да привлечете позитивната енергия у дома
Психология Идеи за дома

Три лесни стъпки, за да привлечете позитивната енергия у дома

Проблемите с пандемията, които имаме вече близо две години, направиха ежедневието ни много по-динамично и изпълнено с изпитания. Мнозина имат здравословни проблеми, нестабилни доходи и несигурни работни места. Всичко това води до много негативна енергия около нас, която се отразява на нашето здраве, комуникацията ни с други хора и генерално върху нашето ежедневие.

Ако един човек излъчва много негативна енергия, това може да бъде изписано на лицето му и да отблъсква околните. Негативното му настроение, склонността му да избухва и да влиза в спорове може да са продиктувани от всички неприятности, които се случват, но това не означава, че трябва да се примиряваме с това положение. Самите ние можем да си помогне, като привлечем позитивната енергия, за да водим и по-щастлив живот.

Ето няколко начина, с които това може да се случи по-лесно

 

Подредете дома си

Вероятно това се разбира от само себе си, но си струва да повторим, че разхвърляната къща е по-малко благоприятна за положителни вибрации. Подреждането и почистването на дома ви не е нещо, което ще зарадва всички, но ще ви се отрази изключително благотворно.

Не се колебайте да разчистите дома си от стари и ненужни вещи, така както искате да се освободите от негативната енергия. Ще видите, че тогава ще имате по-ясен ум и ще се почувствате по-леки. Ще усетите уюта, който може да придаде чистотата и реда във вашия дом, защото няма нищо по-хубаво от това домът ви да изглежда добре и винаги готов да посрещне гости. Тук не става въпрос за това ежедневно да подреждате шкафовете си и да сортирате дрехите си по цветове. Погрижете се в дома ви да няма разхвърляни предмети, мръсни мебели или домакински уреди. С правилната дисциплина ще усетите колко позитивен човек можете да бъдете.

Предпочитайте естествената светлина

Светлината има голямо влияние върху настроението ни, така че оставете естествена светлина във вашия дом и там, където прекарвате по-голямата част от деня си. В колкото повече естествена светлина се къпете, толкова по-добре ще се чувствате, както през лятото, така и през зимата. Да стоите на светната лампа придава още повече мрак и чувство за нещо затъмнено, затова приемете слънчевите лъчи. Не спирайте светлината с пердета или щори през деня. Веднага ще усетите прилива на енергия и добро настроение, защото слънцето може да се отрази добре на целия ви организъм.

Добавете растения

За да увеличите енергията си, е необходимо да внесете малко природа във вашия дом. Няма нищо по-добро от растенията, които да ви дават тази глътка свеж въздух всеки ден. Те имат много положително влияние върху благосъстоянието и психичното здраве, особено нефритеното дърво. За да увеличите ефекта, изберете бамбук или кактуси, които са известни с това, че могат да пазят злонамерените хора. Освен това може да изберете и хризантеми, които предотвратяват напрежението и споровете, или дори жасмин и орхидея за визуално удоволствие.

Цветята са изключителен енергиен източник, като внасят допълнителен уют в дома ви. Дори и да не сте от най-големите им любители, не се лишавайте от този естествен живот, който те носят със себе си. Всеки, който влезе във вашия дом, ще забележи цветята ви и това ще му направи добро впечатление, защото това показва, че вие сте грижовни стопани. В никакъв случай обаче не слагайте изкуствени цветя вкъщи, защото те не носят добра енергия.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
на горе