Подуване на корема 9 причини
Добра форма

Подуване на корема: 9 причини

Подуване на корема: 9 причини, посочват експерти. Подуването на корема е истински проблем за мнозина. Не само неприятните газове могат да ви изненадат всеки момент. Подуването образува също така изпъкнал, неестетичен корем. В допълнение, чревните газове са токсични и вредни за здравето.

Подуване на корема: 9 причини

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Ето как да се отървете от подуването на корема.

Може да ви бъде полезен масажът на корема. Как да овладеем елементите на самомасаж на корема? В тази област могат да се появят спазми, сраствания, пролапс на органи. Но най-честият проблем е подуването на стомаха. Какви са причините за подуването на корема и какво може да се направи у дома, за да се справите с този проблем със самомасаж?

Подуването на корема е истински бич на цивилизацията. Това не е просто миришещ газ. Това е изпъкнал, разширен корем, кипене, оригване, токсични газове, които отравят тялото отвътре. В резултат на това тялото изразходва голямо количество витамини, ензими, за да неутрализира този процес.

Добрата работа на коремните органи ще се отрази положително не само на стомаха, но и на цялото тяло (сърцето, кожата, мозъка, мускулите, ставите по някакъв начин са свързани с храносмилателните органи). Както казват източните лечители, здравето зависи от състоянието на стомаха и червата. Също така са категорични, че 80% от болестите „се раждат“ в стомаха, когато не функционира правилно.

Откъде идват газовете в червата? Газът се разделя на две категории: токсичен (има неприятна миризма в резултат на гниене и ферментация на храната в червата) и нетоксичен (въглероден диоксид).

Причини за подуване на корема:

  1. Лошо изтичане на жлъчката (жлъчна дискинезия).

Какво е важно да направите, за да подобрите изтичането на жлъчката? Нужно е да се премахнат спазмите на дванадесетопръстника, жлъчните пътища и сфинктерите. За това е необходим висцерален самомасаж.

  1. Индивидуална непоносимост към някои продукти (най-често, съдържащи лактоза, глутен, фруктоза и захар).

Това са три категории продукти: брашно, млечни (ферментирало мляко), съдържащи захар. Всичко, което съдържа фруктоза, е добре да се премахне от диетата (плодове, сушени плодове).

Какво можете да ядете? Това са месо, риба, всички видове зърнени храни, зеленчуци.

Храни, които причиняват подуване на корема при почти всички хора са: ябълки, зеле, грозде, всички бобови растения.

  1. Грешна комбинация от продукти.

Важно е да се придържаме към принципа: не ядем плодове и сладкиши след хранене. Най-добре е да ги ядете на празен стомах.

  1. Дисбактериоза.

Прости начини за хранене на полезните бактерии: варено цвекло (използвайте като гарнитура за 2 седмици), варени картофи или охладен ориз, препарати от ерусалимски артишок, варени или задушени зеленчуци, про- и пребиотици.

  1. Сраствания в червата.

В резултат на това перисталтиката се инхибира, храната се смила по-дълго, в резултат на което започват процесите на ферментация и гниене.

  1. Излишък от плодове и зеленчукови салати в диетата (излишък от фибри).

Част от непреработените фибри гният, ферментират и отделят газове.

  1. Излишък на месо в диетата.

Когато протеинът гние, се отделят много токсични газове.

  1. Паразитоза.

Паразитите могат да живеят в дванадесетопръстника, тънките и дебелото черва, жлъчните пътища. При подуване можете да направите антипаразитен курс с подходящи добавки.

  1. Стресова ситуация.

Въглеродният диоксид изтича от кръвната плазма в червата, което води до подуването им. Затова всички експерти са единодушни, че е добре да намалим стреса в ежедневието си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе