Перфектният грим за дами с очила

Перфектният грим за дами с очила
Мода

Перфектният грим за дами с очила

Когато става въпрос за грим на очите ви, когато носите очила, има две основни притеснения. Първото нещо е да се гримирате перфектно без очила, а второто е да направите грим на очите, който върви с очилата ви. Можете да преодолеете първото препятствие, като използвате увеличително огледало.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

6 идеи за свежи пролетни тоалети

5 признака, че той ще ви покани да излезете отново

 

Перфектният грим за дами с очила

Обърнете внимание отвъд грима.

грим
Перфектният грим за дами с очила снимка: pinterest

Не пренебрегвайте това основно правило – почиствайте очилата си! Мръсотията, прахът, както и нашите естествени масла за лице допринасят за превръщането на очилата ни в една голяма мръсна бъркотия. Не забравяйте да избършете добре рамките си със спирт или антибактериални кърпички.

Внимавайте да не прекалявате и да не използвате разяждащи химикали, които могат да накарат материалите да се съблекат. Обърнете допълнително внимание на зоните, които докосват лицето ви: подложките за нос, долната страна на рамките и дръжките. Не забравяйте да ги почистите, за да избегнете потенциални кожни проблеми като милиуми. Това е първата и основна стъпка преди нанасянето на грим.

Използвайте грунд

Това е решаваща стъпка. Със сигурност не искате гримът ви да се изплъзва и да се плъзга през целия ден, особено там, където очилата ви докосват лицето ви. Използвайте грунд за лице, за да запазите основата си на място и да предпазите лицето си от прекалено омазняване.

Използвайте грунд за сенки за очи върху клепачите си и дори под очите, ако планирате да носите грим за очи. Със специалното внимание, което очите ви ще получат от носенето на очила, искате да сте сигурни, че всичко ще остане на мястото си!

Работете с възможно най-чистата си основа

грим
Перфектният грим за дами с очила снимка: pinterest

Твърде много слоеве на лицето ви означават повече шансове очилата ви да преместят основата наоколо. Със сигурност не искате тези грозни бучки грим да се събират около подложките на носа или над бузите ви, нали?

Използвайте прозрачна, лека основа, когато е възможно. Има много различни основи за лице, от които да избирате, но ние предлагаме да изберете матово покритие, за да избегнете конкуренция с отраженията на лещите. Ако имате нужда от по-голямо покритие сложете очилата си и ги натиснете върху лицето си. Там, където рамката докосва кожата ви, трябва да има знак. Опитайте се да премахнете колкото се може повече грим от тези зони, смесете краищата, след което го поръсете с пудра!

Озарете с коректор

грим
Перфектният грим за дами с очила снимка: pinterest

Очилата ви хвърлят сянка върху лицето ви, което подчертава кръговете под очите повече от обикновено. Избягвайте да изглеждате уморени, като използвате изсветляващ коректор. Някои дори предлагат да станете по-светли от нормалното, за да компенсирате допълнителните сенки. Допълнителните тъмни кръгове може да изискват използването на коректор. Можете също така да опитате трика за прикриване на червено червило!

Ако сте в движение и сте забравили коректора си, нанесете леко пудра върху областта, за да коригирате обезцветяването.

Озаряването с коректор е важна стъпка към нанасянето на грим.

Коригирайте грима на очите си според вида на лещите, които носите

Когато носите очила, вашият грим трябва да се фокусира върху очите. Обърнете внимание, ако сте далекогледи или късогледи, тъй като този детайл ще изисква адаптиране на очите ви. Лещите за далекогледство правят очите ви да изглеждат по-големи, докато лещите за късогледство правят очите ви да изглеждат по-малки.

Този ефект може да бъде добър или лош в зависимост от размера на очите ви.

За да направите очите си по-малки:

Придайте на очите си повече дефиниция, като използвате по-тъмна очна линия около очите. Това ще „ограничи“ очите ви да изглеждат твърде големи.
Смесете добре сенките и моливите си и допълнителното увеличение ще покаже вашите умения.
Изберете матови сенки, за да омекотите клепачите, без да добавяте допълнителни детайли като блясък.
За да направите очите си по-големи:

Използвайте два нюанса очна линия: по-тъмен нюанс върху линията на горните мигли и по-светъл нюанс върху линията на долните мигли. Това ще ви помогне да „отворите“ очите си.
Нанесете гола, бяла или светлорозова линия върху водолинията. Това добавя към ефекта на „отваряне“.
Изберете по-светли нюанси сенки за клепачите си, за да внесете повече светлина в областта на очите. Можете също да използвате блестящи сенки за очи за допълнителен ефект.

Подсилете със спирала

грим
Перфектният грим за дами с очила снимка: pinterest

Спиралата често се пропуска от всяко момиче, носещо стъклени очила, защото миглите често в крайна сметка удрят лещите. За да избегнете това, започнете с извивачка за мигли, за да накарате миглите да се извият нагоре. Така че научете как да извивате миглите си правилно!

За да направите очите си по-малки: Използвайте спирала за разделяне на миглите за яснота. Вашите далекогледи лещи ще покажат на света всякакви бучки, които формулата за обем има тенденция да прави. Ако миглите ви се нуждаят от обем, можете да разресвате миглите си, за да предотвратите натрупването на спирала и да използвате спирала за обем или да изберете да използвате серум за мигли, за да ги удебелите.

Следвайте тези стъпки и ще се сдобиете с уникален грим за вашите очи.

Tagged , ,
на горе