Паметникът на принцеса Даяна ще бъде отворен за поклонение на годишнината от смъртта й

Паметникът на принцеса Даяна ще бъде отворен за поклонение на годишнината от смъртта й
Интересно

Паметникът на принцеса Даяна ще бъде отворен за поклонение на годишнината от смъртта й

 

Всички желаещи ще могат да отдадат почит на принцесата на народа, 24 години след нейната преждевременна смърт

 

На 31 август, вторник, се навършват 24 години от трагичната смърт на Даяна, принцеса на Уелс. Тези, които искат да отдадат почит на принцесата на народа, ще могат да направят това пред наскоро откритата паметна статуя в градините на двореца Кенсингтън, която ще бъде отворена за посетители извън обичайните си часове, специално за значимия ден.

Градината в двореца, дом на новата статуя на Даяна, принцеса на Уелс, в момента е отворена за обществеността само от сряда до неделя, между 10:00 и 17:45 часа. Тази седмица градината ще бъде отворена във вторник, 31 август, заради годишнината от смъртта на Даяна. Историческите кралски дворци обясниха, че са въведени мерки, позволяващи на посетителите да видят статуята между 15:00 и 17:00 часа във вторник – 24 години след смъртта на принцесата след автомобилната катастрофа в Париж, през август 1997 г.

Цитиран е говорителят на кралските дворци, който заявява: „Очакваме, че ще има интерес да се види статуята на този ден. Така че ние ще осигурим достъп до Cradle Walk, който по същество е красивата пътека около потъналата градина. Ще бъде достъпно за всеки, който иска да спре и да отдели малко от времето си за този вторник, специално за годишнината.“

След много чакане, статуята най -накрая беше открита от синовете на Даяна, херцогът на Кеймбридж и херцогът на Съсекс, на 1 юли тази година – когато би бил 60 -ият рожден ден на покойната им майка. Разположена в градината, която приживе беше любимо място на Даяна, статуята е поръчана от принцовете Уилям и Хари през 2017 г.

Създадена от британския скулптор Иън Ранк-Бродли, бронзовата статуя на Даяна има за цел „да утвърди положителното й въздействие във Великобритания и по света и да помогне на бъдещите поколения да разберат значението на нейното място в историята“, се казва в уебсайта на Историческите кралски дворци. Тя има за цел да „отрази топлината, елегантността и енергията на Даяна, принцеса на Уелс, в допълнение към работата си и въздействието, което имаше върху толкова много хора“.

Околната градина е с нов дизайн от октомври 2019 г., по който са работили петима градинари за общо 1000 часа. Сега тя е дом на над 4000 вида цветя, включително над 500 вида лавандулови растения, 300 лалета, над 200 рози и 100 незабравки.

 

Tagged , , ,
на горе