Откажете се от навика си да дремвате сутрин

Откажете се от навика си да дремвате сутрин
Добра форма

Откажете се от навика си да дремвате сутрин

Откажете се от навика си да дремвате сутрин, той има отрицателен ефект върху здравето ви, съветват експерти. Случвало ли ви се е да натискате бутона за отлагане на алармата отново и отново? Да, на кой не му се е случвало? Но това не само е лош навик, а и унасянето и излизането от сън може да има отрицателен ефект върху здравето ви.

Чрез прекъсването на съня REM (бързо движение на очите), известен още като сън на сънищата, може да се повиши кръвното ви налягане. Повишеното кръвно налягане, особено стойности над 140/90 mmHg, ви излага на риск от множество здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, деменция и инсулти.

Един от начините да поемете отговорността за сутрешната си рутина и здравето си е да прецените дали наистина спите достатъчно. Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ препоръчват на възрастните хора да спят между седем до девет часа на нощ. Задайте идеалното и реалистично време за събуждане, помислете, за да разберете кога трябва да заспите.

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Здравето е богатство!

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Да опазим Пчелите! Най-важният биологичен вид на планета!

След като сте задали график за лягане и събуждане, ключът е да се придържате към него всеки ден.

Например, ако искате да станете в 6 сутринта и се стремите към осем часа сън, трябва да заспите до 22:00 предната вечер. Добрата хигиена на съня изисква изключване „от имейли, сърфиране в интернет и социални медии един час преди лягане“.

В идеалния случай нашите телефони трябва да са недостъпни, когато спим. Не само, защото използването на телефона ви преди лягане може да предизвика хаос в цикъла ви на съня, но и защото много от нас използват телефоните си като аларми.

И така, включването на телефона ви в другия край на стаята преди лягане също може да ни помогне да спрем да подремваме сутрин. Така няма натискане на бутона за отлагане, защото трябва да станем, за да изключим алармата.

Някои хора може да се смятат за нощни птици, но е възможно да се превърнат в сутрешни „чучулиги“. В допълнение към изместването на графика ви на сън, за да легнете и станете по-рано, промяната на начина на мислене е ключова. Промените в начина на живот изискват време, така че си дайте търпение и състрадание.

Д-р Кристофър Уинтър, президент на Charlottesville Neurology and Sleep Medicine, дава пред New York Times, неговите най-добри съвети за прекъсване на навика за дрямка.

Докато силният и неприятен звук на алармата може да изглежда като най-добрият начин да ви измъкне от леглото, този разтърсващ шум е възможно да направи точно обратното.

„Много пъти, когато хората чуят този пронизителен звук от алармата, те незабавно го изключват“, каза д-р Уинтър.

Успокояващите звуци може да работят по-добре, като чуруликане на птици, звън на камбани или любима песен, която постепенно се усилва.

„Това ви позволява да се събудите, да станете по-съзнателни и обмислени за действията си и след това да станете“, обясни Уинтър.

 

Друг съвет е да се изправите веднага, дори ако сте уморени, за да изключите алармата, което може да работи по-добре, ако телефонът или будилникът са далеч от леглото ви.

Съвети за прекъсване на навика за дрямка сутрин:

Уверете се, че спите достатъчно през нощта

Постоянна рутина на съня

  • Поставете алармата далеч от вас
  • Слушайте успокояваща аларма, която постепенно става по-силна
  • Изправете се веднага щом чуете алармата да звъни.

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса, психичноболните оздравяват

infomax-logo-50-15-HW Водещи холивудски звезди ще връчват призовете на Гилдията на продуцентите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе