Отговорът на всички въпроси е любов… Защото любовта ще спаси света и нас самите

Отговорът на всички въпроси е любов… Защото любовта ще спаси света и нас самите
Любов и партньорство

Отговорът на всички въпроси е любов… Защото любовта ще спаси света и нас самите

Любовта събужда само красиви чувства у човека. Емоции, които го карат да се чувства жив. Любовта носи щастие. Любовта придава цвят на сивия ни живот. Любовта ни зарежда с позитивно настроение. Любовта ни кара да мечтаем. Любовта ни дава сили и вяра.

Любовта не бива да поражда тревожност. И ако това чувство се събуди у теб – пази се. Много се пази. Не позволявай на тревожността и притеснението да погуби тази любов. Да унищожи доверието, което гради толкова време. Не позволявай тревожността да разруши връзка, за която мечтаеше. И да те раздели от човек, когото така силно обичаш.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат, когато половинката ти прояви пристъпи на тревожност.

 

Опитай се да го разбереш и запази спокойствие

Пристъпите на тревожност могат да бъдат изразени чрез различни действия. От незначителни и временни, до сериозни и постоянни. Животът с човек, който проявява пристъпи на тревожност не е лек. Но затова са връзките. И смисълът на любовта е да останеш до своя партньор, когато най-много има нужда от твоята подкрепа.

Когато той стане прекалено разтревожен за всичко около него, напълно нормално е да не може да го разбереш първоначално. Особено ако всичко изглежда наред. В такъв момент е нужно да подходиш много деликатно към него.

Опитай се да го предразположиш така, че да ти сподели всичко или поне част от това какво се върти в главата му. Въображението е опасен враг, който ни причинява много болка и всява страх. Запази спокойствие и се опитай да разбереш защо се държи по този начин.

Миналото – основен фактор, който влияе на психиката ни занапред

Психиката на човек се сформира още през неговото детство. Изключително важно е детето да израсне в нормална и спокойна среда, защото детската психика е много крехка и уязвима.

Ако детето преживее травма, независимо дали става въпрос за физическо или вербално насилие, разведени родители, скандали в семейството и т.н. е много вероятно това преживяване да травмира неговата психиката и да се превърне във възрастен, който има проблеми с доверието, който се страхува от всичко и всички и е прекалено чувствителен.

Ако все още не познаваш миналото и детството на своя партньор – време е да го направиш. Бъди внимателна, защото при наличието на подобна травма, ти може да му я отключиш и ситуацията да се усложни. Сега е моментът, в който трябва да покажеш цялата си любов, която изпитваш към него, както и своята подкрепа.

Време е за почивка

Животът и без това не е лек. С времената, които настъпиха е много трудно да опазим психиката и емоциите си здрави. За съжаление няма надежда положението да се подобри, но това не бива да ни отказва от живота. Трябва да се научим да живеем в този свят и да приемем, че проблеми и тревожност винаги е имало и винаги ще има. Те са част от живота на всеки един от нас.

Когато забележиш, че положението излиза от контрол е време да се намесиш. Със сигурност те боли да гледаш как партньорът ти се тормози. Бъди до него. Не го оставяй нито минута сам. Защото в  този момент, той има най-голяма нужда от теб, дори и да не си го признава.

Помисли какво може да му помогне. Опитай се да го разсееш малко от цялата тази ситуация. Предложи му да заминете за някъде за няколко дена. Само ти и той. Време, в което ще може да се насладите един на друг, далеч от всичко и всеки. Далеч от проблеми и завистливи хора. Време само и единствено за вас.

Няма по-добро лекарство за стреса и тревожността от това. А ако разполагате с повече финанси, обмислете почивка в чужбина. Убеди го да заминете заедно. Ще помогнеш не само на него, но и на любовта помежду ви.

Потърсете професионална помощ

У нас все още посещението при психолог се счита за табу. Твърде грешно. Понякога, колкото и да ни се иска да помогнем на нашите приятели или на нашия партньор сме безсилни. Първо той самият трябва да изяви желание и да положи усилия. И второ – не сме достатъчно компетентни и запознати с психиката на човека, независимо колко го обичаме.

Опитай се да го убеди да посетите психолог. Няма нищо страшно, нито пък срамно в това. В повечето случаи той е този, който наистина помага и разрешава проблемите, които човек сам си създава или по-скоро си въобразява, че ги има.Каквото и да се случва в главата на твоя партньор, знай, че и на него не му е леко. Прегърни го силно и го накарай да осъзнае, че ти си до него и, че той не е сам.  Защото това е любовта.

Отговорът е любов. Въпросът ли? О, той няма значение. Любовта е лек срещу всяка болка. Любовта може да победи всеки страх. Всяко отчаяние. Любовта е символ на неизмерима сила, която никой не предполага, че притежава. Но уви – тя е вътре в нас. И силата. И любовта.  Нужно е само да повярваме.

Tagged , , , , , ,
на горе