Едно е да обичаш някой, а съвсем различно е да си влюбен в него – Първа част

Едно е да обичаш някой, а съвсем различно е да си влюбен в него – Първа част
Любов и партньорство

Едно е да обичаш някой, а съвсем различно е да си влюбен в него – Първа част

Има разлика между това да обичаш твоя партньор и да си влюбена в него. Влюбването е най-прекрасното чувство на света, което те държи дълго време в еуфория. Кара те да се чувстваш като малко дете. Да мечтаеш. Да вярваш. И да не спираш да се усмихваш. Изпитваш вълнение и силно привличане. Кара те да се чувстваш жива и изпълнена с надежда.

Страстта, привличането и тръпката в началото, бавно се превръщат в загриженост, доверие и обич. И разбираш, че вече не си влюбена в този човек, както преди, а го обичаш. Може би не изпитваш тръпка, когато го видиш, но пък си силно привързана към него и искаш да се грижиш и да е щастлив.

Тази промяна не означава, че имате проблем в отношенията ви. Напълно нормално е в дългосрочната връзка, чувствата ви да се развиват и да прерастват в нещо по-дълбоко и истинско.

Представяме ти разликите между това да си влюбена в него и да го обичаш.

 Ето какво изпитваш, когато си влюбена

Еуфория

Когато си близо до мъжа, в когото си влюбена, изпитваш нервност, замаяност, увлечение, удоволствие. Усещаш пеперуди в стомаха и силни емоции, които почти не можеш да контролираш. Дори и да се опитваш, езикът на тялото ти те издава. Също така и изпитваш силно сексуално привличане и страст към този човек.

Нямаш търпение да се видите отново

Влюбването в него те кара да се чувстваш като малко дете. Той превзема мислите ти и не може да чакаш до следващия път, в който ще се видите. Искаш постоянно да сте заедно и ти липсва от минутата, в която се разделите. Нямаш търпение да дойде време за следващата ви среща и нищо друго няма значение. Всички останали мъже стават невидими за теб. Значение има само и единствено той. Не спираш да говориш на приятелките си за него, защото не може да спреш да мислиш дори за секунда за вас и да си представящ бъдещите ви срещи.

Изпитваш огромно вълнение

Имаш усещането, че за първи път изпитваш подобно чувство към някого, а определено това не ти е първото влюбване. Но той те кара да се чувстваш така, сякаш това чувство е напълно непознато и ново за теб. Когато си влюбен, ти започваш да гледаш по различен начин на нещата около теб. Ежедневните дейности ти изглеждат много по-приятни и ги правиш с голямо удоволствие. Изпитваш силна надежда и щастие. Сякаш си си сложила розовите очила и гледаш света през тях.

Ставаш по-уверена и искаш да опиташ нови неща, които никога не си харесвала преди.

Отделяш време за него

Няма значение колко пълен е графикът ти. В момента, в който той те потърси, всички планирани срещи отпадат. Значение има само и единствено срещата ти с него. Повече от всичко на света искаш да го видиш и си готова да зарежеш всичко за час, прекаран с човека, в когото си влюбена. Може би е леко наивно и си заблудена, но влюбването не ти позволява да гледаш трезво на нещата. А и е прекрасно чувство, на което заслужаваш да се насладиш.

Жертваш се за този мъж

Както споменахме по-горе, когато се влюбиш, се преобразяваш. Дори и да си била леко егоистична преди, забравяш за себе си и поставяш на първо място него. Толкова го харесваш и искаш той да изпита същото към теб, че си готова на всичко. Дори и да жертваш теб и твоите планове или мнение. Чувстваш се напълно отдадена на него, готова на всичко, за да му помогне. Много често влюбването влияе на решенията, които ти предстоят да вземеш. И те може да са свързани с твоя живот и бъдещето. Бъди влюбена в него, но не забравяй и за себе си, защото може да си навредиш без да искаш.

Интимността ви е страхотна

Невъзможно е да си влюбена в него, без да сте имали интимни отношения. Сексуалният акт игра важна роля при влюбването в някого. Когато си влюбена в този мъж, сексуалните желания се засилват още повече, както и страстта, която изпитваш към него.

Физическата интимност кара двамата партньори да се чувстват все по-привързани един към друг. Добре е  взаимно да изследвате сексуалните интереси, които имате. Това ще допринесе много за вашата връзка.

Той е идеален

Този, в който си влюбена е идеален. В твоите очи. Ти го виждаш като най-перфектния мъж, който няма никакви недостатъци. Но дали е така наистина. Влюбването заличава някои от не толкова приятните му черти. Например, когато флиртува с други жени или не те търси, ти винаги го оправдаваш. Любовта заслепява и те превръща в наивен човек. Но всички преминаваме през този красив и вълнуващ етап, а след него следва друг, по-осъзнат и зрял. Период на обичане, грижа и доверие.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе