Обичам те, но не мога да бъда с теб – част първа
Любов и партньорство

Обичам те, но не мога да бъда с теб – част първа

В любовта е така – или страдаш или си щастлив. За съжаление има хора, които никога не опознат красивата страна на любов. Тази на споделена, истинска и вярна любов. Любов без перипетии, без изпитания, без болка, сълзи, тъга.

Може би повечето ще си помислят, че смисълът на любовта е тя да устоява на всичко във времето, както и да побеждава трудностите, пред които животът я изправя. Но ако цял един живот се бори за тази любов и тя ти носи повече сълзи, отколкото щастие, какъв е нейният смисъл? Какъв е смисълът да обичаш някого, но да не можеш да бъдеш с него? Това звучи по-скоро като проклятие и няма нищо хубаво. Ако любовта е невъзможна, нима може да бъде красива?

Нима може да бъдеш щастлив? Да си влюбен в човек, с когото нямаш връзка е болезнено, безполезно и ти носи само тъга.  И всичките надежди, които си имал, идва момент в който ги повръщаш. Пренаситен си. От празни обещания, думи, които не са подкрепени с действия. Лъжи, лъжи, лъжи. И надежди. Мечти. И един ден осъзнаваш, че всичко, в което си вярвал и си се надявал, всичко е било просто една илюзия. На теб ти се е искало да бъде така, но уви. Реалността е болезнена. Груба.

„Обичам те, но не мога да бъда с теб“ – думи, които нямат смисъл. Когато има любов, всичко е възможно. Стига тя да е истинска. Има разлика от „не искам“ и „не мога“. И в повечето пъти, когато човек не може да направи нещо, е не, защото наистина няма възможност. Причината е съвсем друга. Просто липсва желание. И следват оправдания и лъжи.

Влюбена си в мъж, в който не може да бъдете заедно? Той също изпитва чувства към теб, но обстоятелствата не позволяват да се насладите един на друг?

 Ето някои съвети, които ще ти помогнат.

Разбери причината

Ако и двамата се обичате, но не можете да бъдете заедно, разбери защо. Разбери кои са тези обстоятелства, които възпрепятстват съществуването на връзка. Може би причината е семейството му? Може би те не те харесват и не мислят, че си подходящата жена за него. Не реагирай веднага на тяхното отхвърляне. Разбери каква е причината, поради която не им допадаш. Може би не те познават достатъчно или някой е говорил неприятни неща по твой адрес пред тях.

Само, когато се постараете и отделите време и енергия да разберете кои са истинските обстоятелства, които ви пречат да бъдете заедно, ще можете да започнете да се борите с тях.

Възможно ли е да се направи нещо

След като сте разбрали причината, която пречи на любовта ви, трябва да помислите внимателно, дали е възможно да се преборите с нея? Дали и двамата го искате толкова силно и разбира се еднакво. Ако ти си тази, която полага повече усилия и се притеснява повече за двама ви, или пък обратното, то не се надявайте на положителен резултат. В една връзка участниците са двама. Съответно и усилията трябва да бъдат поравно разпределени. В противен случай е по-добре да не бъдете заедно. Защото този, който обича повече – ще страда.

Следваща стъпка – план

След като сте разбрали коя е причината, която пречи да бъдете заедно и сте стигнали до решението как да се справите с нея е време да изготвите план, по който да се водите. Така ще ви бъде много по-лесно да превъзмогнете всички препятствия. Разберете кое е добре и за двама ви в дългосрочен план. Не се фокусирайте върху любовта ви, защото за нея е ясно, че съществува.  Помислете за общото ви бъдете и не се отдавайте на емоциите, които и без това са временни. Ако искате да се задържите заедно ще ви е нужно много повече от любов.

Определи емоциите си

Понякога емоциите може много да навредят не само на психиката на човек, но и на решенията, който той взима. Ако ти се чувстваш объркана и не знаеш какво точно изпитваш към него, трябва да изясниш чувствата си със самата теб. Ако любовта ви е на приливи и отливи и те влудява, тогава прави неща, които да те разсейват от всичко това. Излизай повече с приятели, забавлявай се. Когато се чувстваш ядосана – спортувай. Медитацията също е добър начин да се справиш с напрежението. Само не прави грешката да се затвориш в себе си. Това ще ти навреди много.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе