Няколко истини за мъжете, които всяка жена трябва да научи

истини за мъжете
Любов и партньорство

Няколко истини за мъжете, които всяка жена трябва да научи

Не е тайна за никого, че мъжете и жените се различават доста по своята психика и все пак, когато общуваме помежду си, се случва да игнорираме този факт. А не бива. Защото тези истини, на които сега ще спрем, може да изглеждат тривиални, но те действително имат огромно значение и е полезно да се знаят, за да може връзката да се развива добре.

Мъжете не обичат да пишат съобщения

Да, това е запазена марка на нас, жените. Ние обичаме да се изразяваме писмено и така да поддържаме връзка с партньора. Господата, обаче, не споделят този навик, което често пъти се превръща в ябълката на раздора. Обикновено става така – жената пише съобщение, но мъжът не й отговаря веднага и конфликтът е налице.

Но, скъпи дами, не си мислете, че след като не са ви е отговорила на съобщението, отсрещната страна не чувства нищо. Не е така. Просто на мъжете им е по-лесно да общуват на живо. За тях подобна кореспонденция отнема твърде много сили и енергия. Те обичат да действат по-рационално, това е всичко.

Любовта на мъжа се измерва с неговите действия

Дамите обичат да говорят и да изразяват чувства. Очакват и от мъжете подобно отношение, но уви. Въпреки, че на всяка жена й се иска да чуе потвърждение за любовта на партньора, представителите на силния пол не разпознават подобно изражение на емоциите като свое. Запомнете това и не се обиждайте – имайте го предвид още от самото начало на връзката. Нека оставим на мъжете възможността да действат по техния начин.

Умните жени не настояват за любовни обяснения, а обръщат внимание на действията. Действията на човек могат да бъдат по-добър индикатор за чувства от всички думи на света.

С думи всеки може да е герой, но как стоят нещата в действителност? Гледайте и оценявайте това, което вашият любим прави – грижи ли се за вашето благоденствие, интересува ли се от това дали сте добре или зле, когато имате проблем насреща ли е за ви предложи решение? Ето тези неща са важни, а не дали ще ви казва на всеки един час „Обичам те“, докато в действителност действията му говорят точно обратното.

Хобито за мъжа е важно

Когато мъжът отиде на футболен мач или да лови риба, вместо да прекара времето с вас, това не е голяма беда. Много дами се обиждат и си мислят, че не са обичани. В това изобщо няма и грам истина – истината е, че всички мъже ценят собствените си хобита. Чрез тях се изразяват и  се чувстват важни. Не трябва да се обиждате на мъжа или да се опитвате да го спрете да се занимава с любимите си дейности. Правилният под –   по-лесно е да приемете хобито му, а в някои ситуации дори да окажете подкрепа.

Опитните дами знаят, че не си струва да забранявате на мъжа да прави това, което обича. Почивката или срещата с приятели за всеки мъж е винаги важна. Затова, ако държите на вашия човек, показвайте внимание към хобитата му – така взаимоотношенията и взаимното разбирателство ще бъдат укрепени. А в случай, че интересите ви съвпадат, присъединете се и вие – нищо няма да сближи повече двойката, отколкото любимите неща, които партньорите вършат заедно.

Мъжът иска да бъде разбран, а не променян

Разбира се, жената също. Но сега говорим за силния пол. Дори да има страхотно привличане, дори да са налице всички останали фактори, които допринасят за щастливата връзка, ако мъжът не получава пълно разбиране от жената до себе си, то рано или късно ще се стигне до отчуждение и разлъка.

Грешката на много от нас, жените, е, че очакваме след като сме вече заедно нашият партньор да се промени, така че да отговаря напълно на нашите изисквания. Да мисли като нас, да действа като нас, да харесва същите неща като нас или ако не, то да се преструва, само и само да ни угоди и да има мир. Понякога това може да бъде постигнато, но на каква цена?

На никого не му е приятно да се отрече от себе си, дори и в името на голямата любов. Дори точно обратно, един притиснат до стената мъж би се запитал дали наистина това е неговата голяма любов. Защото коя любяща жена би желала да смачка личността на този, когото обича и да го моделира според своите виждания и за собствен комфорт?

Щом сте решили да бъдете заедно, значи сте наясно какво представлява като личност вашият партньор и сте приели, че можете да го обичате такъв и да се стремите да го направите щастлив.

Това, че двама души живеят заедно, не означава, че се притежават и че единият е в състояние да налага своите виждания над другия.  Това никога не бива да се забравя, ако искаме връзката да върви добре.

Мъжете искат да направят своята любима щастлива

Всеки мъж иска да зарадва жената до себе си, но понякога това не може да се реализира. Както показва практиката, много мъже просто не разбират какво трябва да направят. Има много просто решение: на мъжа трябва да му се обясни какво точно е необходимо за вашето щастие.

Няма смисъл от намеци или от демонстрация на недоволство. По-лесно е да обясните на мъжа какво точно може да ви зарадва. Той ще направи необходимото, стига да е по силите му.

Tagged , , , , , , ,
на горе