5 признака, че с партньора ви се нуждаете от почивка във връзката

5 признака, че с партньора ви се нуждаете от почивка
Любов и партньорство

5 признака, че с партньора ви се нуждаете от почивка във връзката

Понякога идва момент в една връзка, когато и двамата се нуждаете от почивка. За съжаление фазата на медения месец не е вечна и когато новостта на една връзка отмине, тогава можете да добиете истинска представа за това какъв ще бъде животът с вашия партньор.

Той невинаги ще бъде перфектен, въпреки че всеки един романтичен филм ни убеждава в обратното. Когато пеперудите започнат да се превръщат в досада, а любимите безсънните нощи останат в миналото, нерядко се питате дали връзката ви ще просъществува или не. Понякога ключът към по-добра връзка е толкова прост, колкото да правиш нещата умишлено, за да поддържаш искрата жива, но в други случаи е необходимо да направите нещо, защото се нуждаете от почивка. Тя дава на всеки от партньорите време и пространство да си изясни какво иска от партньора си и в крайна сметка от връзката си.

Ако някога сте се чудили дали се нуждаете от почивка и дали тя е правилно решение, ние сме тук, за да ви помогнем, като обясним най-често срещаните признаци, които показват, че може би имате нужда от такава.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Ето и пет признака, че се нуждаете от почивка във връзката:

Дразните се повече от обикновено

Да се нуждаете от почивка не означава край на връзката. Нека бъдем честни, няма да обичате всичко, което партньорът ви прави. Ако откриете, че се дразните повече от преди за неща, които тогава не са ви дразнили, или ежедневно, дори ежечасно, е време да прецените защо търпението ви е напуснало.

Често, когато чувствата ни не са удовлетворени или когато таим чувство на обида към някого, сме по-склонни да позволим на малките неща, които той прави, да ни притесняват. Направете крачка назад и помислете защо се чувствате по този начин и дали можете да го преодолеете.

Ако не, проведете разговор с партньора си и му кажете откъде идвате и какви стъпки трябва да се предприемат, за да се разреши проблемът. Няма значение дали това означава, че се нуждаете от почивка или да го решите по друг начин.

нуждаете от почивка

Разговорите са скучни

Спомняте ли си, когато за първи път започнахте да се срещате с партньора си и можехте да говорите с часове? Във фазата на забавление, флирт, опознаване, воденето на разговор е лесно с правилния човек! Но след известно време престанахте да го правите и започнахте да говорите за неща като какво предстои в календара и какви сметки трябва да се платят. И така неусетно накрая изобщо ви свършиха нещата, за които да говорите.

Някога разговорите с партньора ви са били най-важното събитие в деня ви, а сега са пълна дрямка. Какво се е случило? Ако искрата, която си спомняте, не се е появила никъде, значи се нуждаете от почивка, за да я запалите отново или да приемете, че връзката ви няма да издържи проверката на времето.

нуждаете от почивка (2)

Чувствате се по-спокойни, когато той не е наоколо

Когато сте с партньора си, напрежението натрупва ли се и предизвиква ли ви безпокойство? Чувствате ли се така, сякаш ходите по тънък лед? Търсите ли извинение да се приберете по-рано вкъщи, да вдигнете краката си и да си поемете дълбоко въздух? Това е често срещано усещане за всеки, който се намира в несполучлива връзка.

Ако вече не се наслаждавате на компанията им или се чувствате така, сякаш постоянно сте на ръба, когато сте около него, вероятността да искате да прекарвате време заедно изобщо ще стане по-малка. А това не е начинът да поддържате връзка с човек, на когото държите. Вие се нуждаете от почивка, за да преосмислите всичко, което се случва във вашата връзка и да си отговорите на въпроса „А сега накъде?“

Откривате, че го избягвате

Представете си следната случка – партньорът ви пише, за да ви съобщи, че няма да дойде навреме, защото работи до късно, и вие изпитвате облекчение. Алилуя, можете да се насладите на нощта си още малко, преди той да пристигне.

Не ни разбирайте погрешно, разбираме ценността на времето за усамотение и смятаме, че е здравословно всеки партньор да има свое, за да поддържа здрава връзка. Но ако започнете да забелязвате, че избягвате партньора си или редовно отменяте планове, може би е време за пауза в отношенията ви, защото се нуждаете от почивка, поне за известно време.

нуждаете от почивка (3)

Съвместното ви бъдеще е несигурно

Никой не иска да губи времето си или да губи времето на някой друг. От решаващо значение е вие и партньорът ви да сте на една и съща вълна по отношение на това, което се надявате да бъде бъдещето на връзката ви. Независимо дали сте заедно от няколко години, или сте заедно само от няколко месеца, разговорът „какво ще правим“ е труден, но необходим.

Ако съвместното ви бъдеще е несигурно, значи се нуждаете от почивка и тя ще позволи и на двамата партньори да проучат какво искат и как искат да продължат напред – независимо дали това ще е заедно или поотделно.

Ако се нуждаете от почивка във връзката ви, това може да бъде време, в което да оцените ситуацията. Не си мислете, че правите нещо лошо, когато пожелаете да сложите нещата на пауза. Това е време, което може да ви покаже има ли как връзката ви да просъществува.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе