Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви

Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви
Добра форма

Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви

Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви и ще подобри кръвообращението в тялото. Само 1 лъжица на гладно ще укрепи кръвоносните съдове и ще подобри кръвообращението, казват специалисти.

Чесънът в комбинация с подправки подобрява вкуса на ястията. Използва се в почти всички национални кухни. От древни времена чесънът се смята за едно от най-ефективните средства срещу различни заболявания, а употребатаму  заедно с мед на празен стомах носи максимална полза за тялото.

Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Как билките лесно помагат на здравето

Медено-чесновата паста ще нормализира кръвното ви

Има противовъзпалително действие

Чесънът съдържа полезния компонент алицин, който спомага за нормализиране нивото на холестерола в кръвта, стабилизиране на кръвното налягане, укрепване на кръвоносните съдове и подобряване на сърдечната дейност. Чесънът помага при настинки, инфекции, възпаления, респираторни и стомашно-чревни проблеми, артрит, диабет и рак. Експертите по хранене препоръчват да се яде суров чесън. Може да се използва и за направата на ефективно лекарство.

Как да си приготвим лечебната смес

Медът само засилва полезните свойства на чесъна. Използвайки мед с чесън за една седмица на празен стомах, можете значително да подобрите благосъстоянието си. За приготвянето на сместа използвайте натурални продукти – пчелен мед (една чаша) и чесън (10 скилидки). Ще ви трябва и малък стъклен съд с капак.

Начин на приготвяне:

  1. Смелете чесъна в блендер.
  2. Изсипете мед в съда и добавете там чесъна.
  3. Затворете съда с капак и поставете на хладно място за една седмица.

Можете да приемате това лекарство всеки ден в продължение на една седмица, по една супена лъжица на гладно, като по желание сместа се разрежда с вода. След това трябва да направите почивка за няколко седмици и да започнете да приемате лекарството отново. За да не кристализира сместа, съхранявайте я на стайна температура.

С какво е полезен медът с чесън?

Използването на такава смес допринася за:

  • подобряване на кръвообращението;
  • нормализиране на кръвното налягане;
  • понижаване на нивото на „лошия“ холестерол в кръвта;
  • намаляване на възпалението;
  • укрепване на имунитета;
  • елиминиране на кашлицата;
  • облекчение при настинка или грип.

Резултатът зависи от състоянието на конкретния човек и неговия начин на живот. Инструментът ще бъде от полза за тялото, ако по време на употребата му захарта, мазнините и фаст фууда са изключени от диетата ви.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Tagged ,
на горе