Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!
Добра форма

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си! За практически здрав човек основното предимство на пшеничните кълнове е да прочистват тялото от остатъци от храната и токсини. Това се случва само при системна и продължителна употреба. В крайна сметка, тялото е задръстено от десетилетия.

Сред сравнително краткосрочните резултати може да се отбележи забележимо подобрение на външния вид на косата – такава промяна не може да се постигне с никакви шампоани.

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Освен това приемът на кълнове е ефективна профилактика на рак и кариес, нормализира метаболизма, повишава общия тонус и води до устойчивост на организма, укрепване на нервната система, подобряване на съня, прочистване на червата и много други.

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!
Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Особено внимание заслужава благотворното влияние на кълновете върху зрението. Ако носите очила, но по принцип можете да се справите без тях, е възможно да ги изхвърлите, защото след няколко месеца хранене с кълнове вече няма да имате нужда от очила. В зависимост от моментното състояние, зрението се възстановява за един месец до година, ако приемете временното неудобство да ходите без очила, да дъвчете кълнове всеки ден и да правите специална гимнастика за очите.

След няколко месеца или по-малко един ден ще бъдете изненадани да откриете, че остротата на зрението ви се е подобрила значително. Тогава ще забележите, че цветовете са станали по-богати и ярки. Най-накрая ще дойде денят, когато офталмологът ще ви каже, че имате сто процента зрение.

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!
Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Можете да добавите всякакви подправки, ядки и добавки към кълновете, с изключение на сладкиши. Всяка термична обработка ще намали полезните им качества. Трябва да дъвчете зърната, докато се превърнат в каша в устата ви. В този случай ще се постигне максимален ефект. Ако не можете да дъвчете, смелете кълновете. В краен случай можете да направите запарка от тази смес и да я изпиете. Между другото, тази инфузия е най-добрият балсам, който можете да измислите, особено за деца, вместо варено мляко.

Малка чаша кълнове спокойно може да замести обяда. Вярно е, че ще трябва да дъвчете около четиридесет минути. След кълновете не яжте и не пийте нищо в продължение на един час, оставете тялото ви да се наслади напълно на лечебните свойства на този балсам. Ако имате тежки заболявания, трябва да ядете колкото се може повече кълнове, без да ги смесвате с други храни наведнъж.

И разбира се, в допълнение към пшеницата можете да покълнете царевица, боб, леща, грах (по-добре е да вземете боб мунг или нахут), соя и други семена. Всички те имат и лечебни свойства, и прочистват организма.

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!
Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Ето една технология за покълване на големи семена. Изплакнете семената с течаща вода, поставете в съд и напълнете така, че водата да стигне до върха. Достатъчно е грахът да се накисва за дванадесет часа, бобът – повече, а бобът – поне един ден. След това поставете в гевгир, изплакнете с вода, покрийте с мокра марля отгоре и поставете гевгира на тъмно място с достъп на въздух.

Изплакнете с течаща вода на всеки осем часа. Дължината на бобовите кълнове трябва да бъде един до един и половина сантиметра, а за боба и граха по-малко. Могат да се консумират и сурови или да се добавят към салати. Или можете да го сварите за няколко минути. Обикновено сухият боб се готви няколко часа, но покълналият и обелен боб се сварява само за три минути. Виждате ли разликата?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе