Как да подобрите любовния си живот
Любов и партньорство

Нов човек в живота ни? Как да се държим?

 

 

Минало е известно време от последния път, в който сте се запознали с нов мъж и оттогава нещата доста са се променили, а вие сте забравили какво се прави… Самата вие също сте различна. Натрупали сте много опит, изживяли сте разочарования и подхождате към новите запознанства с известни резерви… Но как хем да се оставите да срещнете нова любов, хем да внимавате!

 

На първо място не забравяйте, че непознатият все още е непознат!

Може да звучи много свестен и наистина да е такъв, но в това ще се уверите с времето. Като начало, по възможност, избирайте по-оживено място за среща. Бъдете особено предпазливи, ако запознанството е онлайн, защото не знаете кой стои зад профила, дали е реален и какви са целите и намеренията му. Не приемайте покана за гости от първия път. Не знаете къде и при кого отивате. Можете да помолите приятелка да е на разположение и да се обърнете към нея за съдействие, ако нещо ви притеснява. Ако сте си изградили виртуален образ за човека, вижте до каква степен съвпада на живо с това, което ви е представил.

 

Задавайте въпроси и слушайте активно!

Ако вече сте говорили предварително и ви е споделил информация за себе си, следете дали се припокрива или ви е излъгал – ако е склонен да излъже за едно нещо, с лекота ще го прави и за друго… Все пак, внимавайте какво и как питате, никой не би искал да се почувства на разпит. Ако засягате твърде много болезнени теми (за бившата например) или за финанси, може да си направи грешни изводи за вас или да го засегнете. Оставете го сам да сподели каквото прецени на този етап. Вие от своя страна не прекалявайте с многото лична информация, кажете най-основното и оставете да се поинтересува от това, което привлече вниманието му.

 

 

 

Бъдете наблюдателна!

Следете как се отнася към вас – проявява ли кавалерство, старае ли се, интересува ли се от вашия свят или е насочен единствено към своя. Вероятността така да си остане и в бъдеще е много голяма и ако усетите, че е егоист, помислете дали това е, което бихте искали от човека до вас.

Рано ли е за сериозни теми? Брак, деца?

Може би не са уместни въпроси за първа среща, но ако ви е омръзнало да си губите времето с неподходящи партньори, гледайки в различни посоки, може би не е разумно да чакате твърде дълго, преди да разберете дали сте на прав път… бихте могли да подходите деликатно и да видите как ще реагира. Ако установите, че е категоричен по дадена тема – например твърдо против е да има деца, вече има такива и не желае в бъдеще или нещо в този дух, проверете скоро отново дали нещата стоят така. Важно е да сте на една вълна, за да имате съвместно бъдеще.

Бъдете искрена!

Всички искаме да се представим във възможно най-добрата светлина, но не прекалявайте и не лъжете! Дори сега да създадете положителен образ, ако е фалшив, няма как да го поддържате впоследствие.

Покажете, че сте притеснена!

Ако ръцете ви треперят, краката ви се подкосяват и ви пристяга стомахът от нерви, не го крийте – кажете му, че се вълнувате! Той със сигурност също изпитва подобни неща и така ще свалите част и от неговото напрежение!

Усмихвайте се!

Бъдете позитивна и не задълбавайте в сериозни теми. Покажете му, че има защо да е с вас и да ви заобича.

 

 

 

 

 

 

 

Tagged , , , , , ,
на горе