Не искам да се защитавам от теб, искам да ти вярвам безрезервно

Не искам да се защитавам от теб
Любов и партньорство

Не искам да се защитавам от теб, искам да ти вярвам безрезервно

Не ме карай да се защитавам от теб, когато искам да ти вярвам безрезервно. Не ме карай да се чувствам така, сякаш съм дала повече, отколкото трябва. Защото колкото и да си дадем, никога няма да е достатъчно и винаги ще може да вложим поне още малко. В любовта няма граници, няма мерки и пазарлъци. Всичко, което даваме е напълно доброволно и се връща с висока лихва. Така работи законът.

Грижа, обич, топлина – всички тези прекрасни неща, които ни карат да се чувстваме сигурни и окрилени, те са най-важното, а всичко останало е просто суета, от която нямаме нужда.

Какво значение има дали си в най-добрата си форма, какви дрехи обличаш и как изглеждаш в очите на другите! За тях не си така важен, както за мен. Другите не могат да видят това, което виждам аз и точно в това е магията, тайната, загадката – както искаш, така го наречи, но истината е, че то носи едно-единствено име – Съдба.

Не ме карай да се защитавам от теб, когато искам да ти вярвам безрезервно. Ще дойде ден, когато ще осъзнаеш, че всичко това е толкова излишно, колкото и всеки друг ненужен товар, който упорито мъкнем на плещите си и който ни пречи да живеем така, както мечтаем. Не искам да се защитавам от теб, искам просто да те обичам! И да усещам същото в замяна.

Щастието не е единствено в любовта, но когато нея я има, то е някак си по-пълно. Всичко останало са просто празни приказки. Хората сме склонни да говорим надълго и нашироко за това как нещо не ни е нужно, но всички тези думи не предизвикват нищо друго, освен неволна /но пък за сметка на това толкова точна/ асоциация с баснята за лисицата и киселото грозде. И всеки, който е изпитал прекрасното чувство на искрена любов, може да потвърди това. Нищо не може да се сравни с него. То ни дава толкова силна енергия за живот, че дори самите ние сме учудени как това е възможно!

Не ме карай да се защитавам от теб, когато искам да ти вярвам безрезервно. Не ме питай защо те обичам. Няма как да отговоря на този въпрос, просто нямам обяснение. Нито желание да търся такова. Нито искам да знам защо ти ме обичаш. Важното е, че когато се засмееш, сърцето ми се изпълва с щастие. И нищо друго няма значение…

Tagged , , , , , ,
на горе