Неприятните черти на жената, които отблъскват всеки

Неприятните черти на жената, които отблъскват всеки
Любов и партньорство Психология

Неприятните черти на жената, които отблъскват всеки

 

 

„Ти можеш да бъдеш най-сочната и зряла праскова в света и пак да се намери някой, който просто не обича праскови.“

Дита фон Тийз

Всеки един от нас иска да бъде харесван. Независимо какви хора сме, всички ние искаме останалите да се радват, че ни познават и сме до тях. Но не може да скрием факта, че някои черти от характера ни пречат това да се осъществи. Благодарение на тях, ние не винаги се представяме в най-добрата ни светлина и понякога се превръщаме в дразнещи и антипатични персони. И хората започват постепенно да избягват. А това е последното, което може да иска човек, който се старае да бъде харесван от всички. Честно казано, това  не е необходимо, като се замислим, но тук не става въпрос само да си харесван от обществото, а най-вече от твоите близки и приятели. И до колко неприятните черти от характера ти, може да се превърнат в проблем при комуникацията с тях. Защо си мислиш, че все още не си във връзка? Нима си недостойна за любов? Не. Просто си особена и трудна за разбиране, а това е отегчаващо и изтощително за всеки, независимо от търпението, което има. Но не се притеснявай. Никой не е съвършен и животът ти не свърша с непоносимия ти характер. Ние сме тук, за да ти помогнем да разпознаеш всички тези неприятни черти, които притежаваш. Но вече от теб зависи, дали искаш да се справиш с тях и да се промениш към добро.

Ето някои от най-неприятните черти, които може би притежаваш.

Манипулативен

Когато не може да получиш нещо, което искаш, какво правиш? Примиряваш се или правиш всичко възможно, за да убедиш хората и да го получиш? Например, искаш да излезеш с приятел на кино, защото ти е скучно, но той е зает и не може да дойде с теб. Това не те интересува, просто искаш да се разсееш и позабавляваш навън. Започваш да го убеждаваш да си зареже работата, само и само да дойде с теб. И когато той отново ти откаже, ти започваш да се сърдиш и да се държиш грубо с него, вместо да го разбереш и уважиш решението му. Ето това е вид манипулиране, но дори и в лека форма, не е правилно и по този начин отблъскваш хората от теб.

Егоцентричен

Когато си навън с приятели, говориш само и единствено за себе си? И когато някой се опита да започне различна тема, ти го прекъсваш и отново започваш да говориш за себе си. Освен това и винаги закъсняваш, караш другите да те чакат и дори не се извиняваш за това. Егоцентричните хора не могат да се похвалят с много приятели. И има защо. Те мислят само за тях самите и искат светът да се върти около тях.

Осъдителен

Не прави това. Дори изневярата и предателството са по-малко отблъскващи от осъждането. Помисли добре, преди да се питаш защо нямаш много приятели – ще ти бъде ли приятно да излизаш с някой, който постоянно ще те съди за това какво ядеш, какви дрехи носиш и как се държиш? Може би вече знаеш защо никой не иска да бъде твой приятел. Критикувайки постоянно хората около теб, ти се превръщаш в токсичен човек, а никой не харесва токсичните хора.

Песимист

О, нима си песимист? Но, защо? Животът е красив. Да, труден е, нелогичен на моменти, но въпреки това е красив. И ти много добре знаеш това. Тогава защо е цялата тази негативна енергия и защо винаги си мислиш лошото? Ами ако се случи хубавото, няма да знаеш как да реагираш? Животът е твърде кратък, за да го прекараме в самосъжаление и песимистични мисли, които съсипват не само психичното, но и физическото ни здраве, защото всички знаем, че те са свързани. Твоята негативност ще оказва влияние на хората около теб, дори и да не го искаш. Ето защо ще започнат да те отбягват дори най-близките ти.

Перфекционист ли си?

Да, прекрасно е, когато полагаш усилия и се стараеш. Когато искаш нещата да са гладки и всичко да е добре направено. Но не мислиш ли, че този стремеж към перфектното е малко прекален? Не е нужно да се фокусираш върху най-малките и незначителни детайли винаги. Желанието за перфекционизъм носи само и единствено разочарование и неудовлетворение. А хората, които са до теб, започват да се дразнят от поведението ти. Не е нужно едно нещо да е перфектно, за да бъде красиво.

Контролиране

Нали не искаш да отблъснеш дори и най-добрият си приятел? Контролирането е една от най-опасните и неприятни черти, която човек може да притежава. Харесва ли ти да контролираш приятелите си? Къде са, какво правят, с кого чатят? Още ли се чудиш защо не си във връзка? Мислиш ли, че някой ще търпи подобно поведение? Отдавна не сте деца и всеки има правото да прави каквото си поиска. И никой не е длъжен да ти дава обяснение, нито позволение. Контролът, който искаш да окажеш на своите близки е автогол, който ще си вкараш в отношенията си с тях.

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе