Той, ти и неговите социални мрежи
Психология Любов и партньорство

Той, ти и неговите социални мрежи

 

Ако той категорично отказва да те въведе в онлайн живота си? Какво означава това и струва ли си да се притесняваш?

 

Съвременният свят и новите технологии внасят свои собствени корекции в отношенията между мъжете и жените. Разстоянията вече не съществуват, защото има Facetime, вайбър, месинджър и незабавни съобщения. Личният живот сега също не е толкова личен, защото го показваме в социалните мрежи.

 

Новата романтика е статусът „обвързан“ във Фейсбук, снимки на цветя и ръка за ръка, сладки селфита с внимателно подбрани текстове към тях и отбелязване от най-добрите ресторанти. Мъжете, въпреки че по правило са скъперници на подобни прояви, все пак периодично споделят снимки на любимата си със своите приятели и последователи.

Ами ако той категорично откаже да те въведе в онлайн живота си? Какво означава това и струва ли си да се притесняваш?

 

Има 3 причини, които оправдават отсъствието ви от неговите социални мрежи:

  1. Той не е регистриран в никоя социална мрежа

Онлайн светът му е чужд, в живота му има други приоритети. Или, може би, в пристъп на гняв, той отдавна е изтрил всичките си акаунти и сега е много горд с това.

 

  1. Той е изключително неактивен потребител на социалните мрежи

Той, разбира се, има страница във Facebook и профил в Instagram, но освен аватар и име, няма нищо друго.

 

  1. Той използва социалните мрежи само за работа

Например, той управлява концептуален Instagram със снимки на облаци и вашите щастливи селфита просто не се вписват в него. Или е художник и качва само работата си. Или е в търсене на потенциални клиенти чрез Facebook.

 

Но ако социалните му мрежи се актуализират редовно, ако всичките му приятели, колеги и дори котката му са там, а вие не сте, тогава причините за това състояние на нещата няма да ви харесат.

  1. Той не иска даоповестява на широката аудитория връзката ви.

Може да има много причини за това. Може би най-добрият му приятел е влюбен във вас. Може да нямате най-добрата репутация. Може би репутацията му на ерген и сърцеразбивач е важна за него. Или просто все още не е сигурен във връзката ви и не иска излишни въпроси.

 

  1. Той не те приема на сериозно.

Вие сте просто забавление за него, хубаво лице, с което да прекарате времето си приятно. Не вижда смисъл да публикува снимки с друго момиче, което определено няма да остане до него.

 

  1. Той има друга

Той не публикува общите ви снимки в социалните си мрежи, защото не иска друга жена да ги вижда. Тя може да бъде както потенциална, така и настояща или дори бивша. Той не е решил или може би няма да се спира на един вариант, но при всички случаи е важно да остане видимо необвързан в социалните си мрежи.

 

Колкото и да сме възмутени, социалните мрежи са плътно вградени в живота ни. Нищо не можете да направите по въпроса. Отричането на тяхното въздействие върху съвременните взаимоотношения е също толкова безсмислено, колкото да отричате, че следвате бившия си в Instagram. Никой не казва, че голям брой сладки снимки във фейсбук е индикатор за хармонични взаимоотношения, но специалното избягване на всякакви споменавания определено не сигнализира за нищо добро.

 

Важно! Има отделна категория хора, които не се интересуват от социалните мрежи и нямат профил в нито една. Те живеят в реалния живот, изграждат взаимоотношения, раждат деца и не казват на никого, освен на приятели и семейство за това. По-добре не се опитвайте да ги промените.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе