6 причини защо неверните съпрузи остават с жените си
Любов и партньорство

6 причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Неверните съпрузи не са рядкост в днешно време.Скорошно проучване установи, че близо 3% от женените двойки съобщават, че през годината са имали повече от един партньор. Като цяло според изследванията между 15 и 20% от женените американци например, имат извънбрачни връзки, като мъжете е по-вероятно да поддържат афера в сравнение с жените.

Остава обаче въпросът защо неверниците не искат развод, а остават с жените си и продължават да изневеряват.
Ето 6 причини, които според изследователите са виновни за това странно поведение при мъжете.

6 причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Как жените отблъскват мъжете без дори да подозират

7 причини защо мъжете често харесват по-ниски жени от тях

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

6 причини защо неверните съпрузи остават с жените си

1. Всъщност обича жена си.

неверните съпрузи
причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Една жена споделя, че е излизала с женен мъж. Бил кавалер и домошар. А най-главното е, че не е имал никакво намерение да напуска жена си. Е, мнозина ще зададат въпроса защо изобщо е имал нужда да изневерява. Може би отговорът ще дойде от друг мъж, който бил щастливо женен в продължение на 20 години и е имал деца. И да, обичал е жена си, но й е изневерявал в продължение на повече от 15 години! Това било просто нещо като „фетиш“ за него. Същевременно се чувствал и виновен. Да, толкова странна е човешката психика, колкото и неверните съпрузи.

2. За него домът е все още най-хубавото място

Познава ви от цяла вечност, готвите му, грижите се за децата. Чувства се добре с живота, който води, а търси афера, защото иска да опита нещо ново, което не означава непременно, че иска да въведе промяна в живота си. Домът за този тип мъже си е тяхната крепост. В неговата глава изобщо не съществува въпросът дали трябва да се изнесе. Няма такова намерение, защото без жена си би му било трудно да се грижи сам за домакинство. Дори страстта и любовта да са изчезнали, са останали приятелството и уважението. Той просто иска място, където да се чувства сигурен и да си дремва на спокойствие, въпреки, че вече е в графата за неверните съпрузи.

3. Не му стига смелост, за да преобърне живота си.

неверните съпрузи
причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Живял е с жена си в продължение на 10 години, бил е перфектният съпруг и баща, но изведнъж среща половинката си, сродната си душа. Това ново чувство може да се окаже много силно и да завладее цялото ти същество. Понякога в тези случаи мъжете предпочитат да се разведат и да се оженят повторно, но други просто не могат да го направят, защото не им достига смелост и защото са привързани към жена си. Неверните съпрузи в днешно време не са никак малко.

4.Просто търси почивка

неверните съпрузи
причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Ако сте потънали в рутината на семейния живот, нищо чудно да му е доскучало и да търси почивка от ежедневните си задължения да изхвърли боклука, да измие чиниите, да мине с прахосмукачка, да напазарува на връщане от работа и т.н. Според едно проучване неверните съпрузи, които са изневерили, споделят, че понякога се случва така, че имаш добра и здрава връзка с партньора си и не искаш раздяла, а просто да си починеш от монотонността на ежедневието. Този тип мъже твърдят, че обичат жените си, но просто искат малко време извън познатото и търсят мимолетно приключение.

5. Задържат го задълженията към децата и ипотеката.

неверните съпрузи
причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Един адвокат, който се е сблъсквал с множество разводи и неверните съпрузи в кариерата си, споделя, че е ужасно болезнено да се разделиш с дългогодишния си партньор. Но най-трудното от всичко е да спреш да бъдеш родител 24 часа в денонощието. Тези неща са в състояние да откажат много хора от развод, въпреки че не са щастливи заедно. Дори да няма вече любов между съпрузите, отговорностите са си тук, а тези окови могат да бъдат много тежки.

6. Не иска да минава през ада на развода.

неверните съпрузи
причини защо неверните съпрузи остават с жените си

Думата „развод“ извиква в съзнанието на всеки доста неприятни мисли и асоциации. Разправиите с адвокати, битките в съдебната зала, подялбата на имуществото, борбата за попечителство над децата. Истински кошмар! Някои от неверните съпрузи просто предпочитат да си спестят този ад – сълзи, гняв, крясъци, разправии. Дори да няма вече живот във връзката им, по-лесно е да си намерят любовница, вместо да поемат по трънливия път на развода. Освен това не му се иска да причини такъв стрес на жена си и на децата.

Tagged , ,
на горе