Как да разпалите искрата във връзката си
Любов и партньорство

Изненадващи начини да направите връзката си по-добра

Чудили ли сте се как да направите връзката си по-добра?Независимо дали сте се срещали с някого известно време, в момента живеете с партньор или сте част от отдавна женена двойка, може да търсите начини да подобрите връзката, която имате.

За разлика от празничните любовни истории и романтичните комедии, в които всичко се разрешава след един или два конфликта, поддържането на процъфтяващи връзки изисква известно усилие. Но не е задължително да е трудно.

С ежедневието от отговорности и изтощени нерви е разбираемо защо справянето с партньорски проблеми попада в дъното на списъка ви. Самото спазване на всички житейски отговорности – работа, деца, семейство, приятели, съседи, домът ви – е натоварващо и много от нас са просто уморени. Особено в трудни моменти е по-лесно да избягвате да се сблъсквате със закъсалата си връзка или проблемите, свързани с ерозираната интимност.

Има няколко изпитани метода, които работят за подобряване на взаимоотношенията: бъдете добър слушател, отделяйте време заедно, наслаждавайте се на качествен сексуален живот и разпределете тези досадни задължения. Въпреки че те са доказали ефективността си от експерти по връзките, вие можете също да се разклоните към тези седем неочаквани начина за свързване и подобряване на връзката ви.

Падате си по него – действайте с поглед

5 неща, които може да се случат при събиране с бившия

Изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Прекарвайте време разделени

връзката
Изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Звучи контраинтуитивно като начин да подобрите връзката си, но вземете почивка от партньора си. Всеки има нужда от собствено пространство и качествено време извън връзката. Консултантите за запознанства и брак ни напомнят, че заслужавате тази стая за дишане.

Индивидите се нуждаят от време сами за личностно израстване и за поддържане на независимост в рамките на връзката. Докато индивидите процъфтяват, самата връзка е от полза. Всъщност това е ключът към успешните бракове.

Независимо дали това означава да четете сами или да се разходите в парка, направете го. Или може би искате да посетите тренировка с приятел.

Заспивайте по едно и също време

връзка
Изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Може би вече сте чели, че повечето възрастни американци не получават седем до осем часа здравословен сън на нощ, от който се нуждаят. Но знаете ли, че лягането по различно време се отразява негативно на връзката ви?

За по-здрава връзка си лягайте по едно и също време. Има нощни птици и ранни птици, които живеят по различни графици, а има и такива, които работят в леглото, докато другият гледа Netflix в друга стая. Каквато и да е ситуацията, синхронизирайте часовете си за лягане.

Бъдете уязвими

Понякога трябва да копаете дълбоко, за да бъдете уязвими.Двойките може да го намират за изненадващо, но ако всеки започне да се интересува от собствените си недостатъци, открие ги и след това е достатъчно смел да сподели тази уязвимост, това може да помогне за създаването на по-дълбока интимност.Недостатъците ​​не означават непременно грешка или слабост, а по-скоро дълбоко вкоренено убеждение за себе си или за това как връзката трябва да работи или как се изразява любовта.

Изненадайте с малки неща

връзката
Изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Малките жестове поддържат искрата във връзката ви жива и напомнят на партньора ви, че мислите за него. Щастливите двойки са мили един към друг. Даването или доброволчеството за помощ е плюс. Всъщност актовете на доброта са мощни, а тези, които са непланирани, са склонни да подхранват цялостното благосъстояние.

Почитайте любовния език на партньора си. Например те ви прегръщат, защото ценят физическото докосване. Ще бъдете още по-щастливи, ако те почистят всекидневната или прекарат повече време далеч от бюрото си, защото цените актовете на услуга и качественото време заедно. Във взаимоотношенията научете как можете да показвате на партньора си любовта си по начин, който вашият партньор цени.

Създавайте нови изживявания

връзката
Изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Въпреки че яденето на любимата ви пица всяка събота вечер и включването на ритуали в живота ви укрепва връзката, скуката наистина се прокрадва. Затова трябва да разклатите нещата – да подправите рутината си с непредсказуеми срещи и моменти на забавление.

Продължаването на спонтанността много години в брака е важно.Ако приключенски срещи като скално катерене или изучаване на нов език са изключени сега, можете ли да си купите батут или да направите нещо неочаквано? Може би можете да намерите други начини да внесете вълнение във връзката си.

Tagged , , ,
на горе