9 неща, върху които да се фокусирате през първата година от брака
Любов и партньорство

9 неща, върху които да се фокусирате в началото на брака си

Етапите на брака са много и различни, но със сигурност началото е много вълнуващо, когато току-що сте станали младоженци. Да се вречете във вярност на половинката си е важна стъпка, като с нея идват и нови отговорности, които вероятно не сте имали преди това.

Докато вие и вашият партньор се приспособявате към живота като женена двойка, е важно да дадете приоритет на някои аспекти на връзката си, които ще осигурят здрава основа.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Ето 9 приоритета, върху които да се съсредоточите в ранния етап на брака си:

Общуване

Успешният брак изисква и двамата партньори да усвоят ефикасни начини за общуване. Разбирането помежду им и разрешаването на конфликти зависят от откритата и честна комуникация.

Не е случайно, че именно тя е посочвана като основополагаща за всяка връзка, без значение дали вече сте във фазата на брака или все още го играете гаджета.

Управление на финансите

Темата за парите често е неудобна за много млади двойки в началото на брака им, но това трябва час по-скоро да бъде преодоляно.

Установяването на стабилни финансови практики от самото начало е необходимо, тъй като парите са неразделна причина за стреса в много отношения. Работете заедно, за да създадете бюджет и да определите приоритетите на разходите и спестяванията.

на брака

Изграждане на доверие

Доверието е от съществено значение във всяка връзка, но за изграждането му е необходимо време. Би трябвало вече да го имате, щом сте взели решение да минете под олтара, но ако това не е така, особено в първата година на брака работете върху изграждането на доверието.

Това може да стане чрез открита комуникация, откровеност за чувствата си и преодоляване на конфликтите, които са неизбежни.

Установяване на граници

Необходимо е да осъзнаете точно кое поведение е подходящо и неподходящо във вашата връзка. Установяването на тези граници още в началото на брака ви ще ви помогне да избегнете потенциални недоразумения и спорове по пътя. Това може да са прости неща, като да не му пречите да гледа мач на любимия му отбор до това да не ви принуждава да правите неща, които не искате.

на брака

Обръщане на внимание на интимността

Интимността в отношенията се простира отвъд физическата, като включва и емоционалната и духовната. Отделяйте време за физическа близост, но не акцентирайте само на нея. Прекарвайте качествено време заедно, дори и да е вкъщи на дивана, и подхранвайте връзката си. Това е много важно не само в началото на брака, но и във всяка следваща година.

Уважение един към друг

Уважението е неразделна част от всяка здрава връзка. Уверете се, че уважавате мнението, чувствата и границите на партньора си, като очаквайте от него да прави същото за вас.

Създаване на семейни ритуали

Ритуалите в семейството могат да послужат като мощна утеха и средство за укрепване на чувството за общност. Създайте семейни традиции още през първата година на брака, които можете да очаквате с нетърпение да споделяте заедно, като работите заедно.

на брака 3

Планиране на бъдещето

Наясно сме, че човек никога не може да знае какво го очаква и това е съвсем естествено. Но трябва да имате цели и мечти. Разговорът за общите ви стремежи за бъдещето може да ви държи на една и съща вълна. Най-добрият начин да постигнете успех е да съставите план заедно и да работите, за да го осъществите.

Запазване на индивидуалността

Когато двама души преминат към фазата на брака, съвсем нормално е повече да се съобразяват един с друг от преди. Трябва обаче да намирате време и за себе си, а не да попаднете в плен на брака.

Поддържайте връзката си свежа и уникална, като запазите индивидуалността си. Не забравяйте да подхранвате интересите и хобитата си и да подкрепяте взаимно развитието си. Само така ще имате здрав и щастлив брак.

Вижте още:

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

Tagged , ,
на горе