Настъпва ли краят на връзката, когато той каже: „Имам нужда от време“

Настъпва ли краят на връзката, когато той каже: „Имам нужда от време“
Любов и партньорство

Настъпва ли краят на връзката, когато той каже: „Имам нужда от време“

„Отсъствието намалява малките любови и подхранва великите. Така както вятърът гаси свещта и усилва големия открит огън.“

 Франсоа де ла Рошефуко

 

 Определено няма жена, която да обича да чува думите „Имам нужда от време“. Когато един мъж изрече това на глас, доста често означава, че може би иска раздяла.

Тези думи могат да означават всичко, нали? И всякакви мисли преминават през главата ти, за съжаление нито една хубава мисъл не е сред тях. Вероятно е грешно да си мислим винаги лошото пред доброто, но на коя жена ще ѝ стане приятно, когато чуе, че партньорът ѝ се нуждае от време.

Време за какво? Да помисли дали иска да бъде с нея? Тоест нещо във връзката не е както трябва. И любовта може би бавно си отива. Или може би не?

Ето какво може да означава, когато той ти каже: „Имам нужда от време“

Връзката ви е изправена пред препятствия

Причината, поради която той може да се нужда от време е смущаваща и определено е повод за притеснение. Защото доста често означава, че нещата не вървят никак добре.Най-често срещаното значение е, че той не е сигурен за бъдещето на връзката ви. Може да има редица причини за това и много от тях може дори да не са по твоя вина.

Но каквато и да е причината за тези думи, колкото по-силно се опитваш да промениш нещата и да го накараш да размисли, толкова повече ще влошиш ситуацията.

Чувства, че си прекалено зависима от него

Едно от най-важните неща, което често означава, когато той казва „има нужда от време“, е, че той чувства, че си твърде зависима от него и изпитваш постоянно нужда от присъствието му.

Желанието за любов и приятелство е напълно здравословно, но усещането за изгаряща нужда и неадекватност за съжаление не е никак полезно, дори може да породи страх в отсрещния партньор. Това е форма на съзависимост, при която може да почувстваш, че не си „достатъчно добра“ без него. Основните две поведения, които може да определят, че той се нуждае от теб, всъщност са изключително често срещани:

– Ти постоянно търсиш внимание и одобрение

– Прекалено си се вкопчила в тази връзка

Чувства се объркан

Понякога искането за повече време е просто начин да каже, че не знае как се чувства. И това няма нищо общо с вашата връзка или с теб. Самият той е объркан със себе си и може би не иска това да повлияе на отношенията ви.

Определено не ти е приятно да чуеш тези думи от човека, когото обичаш, но опитът да го насилиш и да продължите все едно нищо не се е случило просто ще навреди още повече.

В този случай не може да направиш нищо. Има разбира се едно нещо, което в никакъв случай не ти препоръчваме да правиш и това е да му поставиш ултиматум.Тоест ако сега той иска време, да го накараш да избира, дали иска да остане с теб без да си давате пространство или да се разделите окончателно. Да, това е доста грешна стъпка и може да те накара да съжаляваш много.

Планира да скъса с теб

За съжаление още една неприятна причина, поради която той иска нужда от време. Обикновено се случва, когато планира да се раздели с теб, но иска добре да обмисли решението си и разбира се иска да  го направи по деликатен начин, за да не те нарани. Е, колкото и деликатно да го прави, той ще те нарани.

Неизбежно е. Но, мила, не може да направиш нищо ако той е взел подобно решение. Единственото, което може да сториш е да се опиташ да приемеш ситуацията и да осъзнаеш, че в този живот нищо не е нито вечно, нито сигурно. Дори и любовта.

Той не е съгласен с твоите ценности и начин на живот

Понякога искането за повече време е начин да изчака, за да види дали той срещне някоя, която е в по-голяма степен в съответствие с неговите ценности и начин на живот.

И това не означава, че той не те харесва и не е влюбен в теб. Но може би изобщо не му допада начина ти живот, както и ценностите, които имаш. Да, различията могат да бъдат голяма пречка за любовта и връзката между мъжа и жената.

Може би той не вижда никакво бъдеще с теб или ако вижда такова, то е осеяно с много трудности, разногласия и разбира се много компромиси, за които изобщо не е сигурен дали си струва да ги прави. И може би е по-добре така.

Tagged , , , , , , ,
на горе