Ако мислиш, че не си достатъчно добра за него – грешиш! Ето защо

Ако мислиш, че не си достатъчно добра за него – грешиш! Ето защо
Любов и партньорство

Ако мислиш, че не си достатъчно добра за него – грешиш! Ето защо

Когато става въпрос за любов трябва много да се внимава. Често тя ни кара да се превръщаме във врагове на самите нас.

Съмненията в себе си и несигурността могат да съсипят връзката, преди тя дори да е започнала, ако се измъчваш  с убеждението, че „не си достатъчно добра“ за човека, от когото се интересуваш.

Ето защо тези чувства на неадекватност са погрешни и всъщност са повратна точка към един щастлив любовен живот.

Ето как да се справиш с тези мъчителни съмнения

Кажи край на несигурността

Преди всичко е важно да премахнеш корените на твоята несигурност. При почти всички нас, чувството, че не сме достатъчно добри, се е зародило още в детството.

Не можем да избираме къде да се родим или  нашето семейство. За съжаление много скандали и травми, които се случват, когато сме деца, оставят дълбок отпечатък върху съзнанието и психиката ни като възрастни.

Дори да имаме родител, който не ни обръща достатъчно внимание, от което се нуждаем, или не ни дава любовта, за която копнеем, може да остави силното усещане, че не сме достойни за любов и за обичта на другите.

Размени ролите

Ако се чувстваш несигурна и недостатъчно добра за него размени поне за малко ролите. Представи си, че той изпитва същото в момента и си мисли, че не е достатъчно добър за теб и че ти заслужаваш нещо много по-добро. Как би се почувствала? Би го помислила за напълно луд, нали? Защото той е достатъчно добър за теб и отстрани погледнато ти е толкова странно да има такива мисли.

Някои от основните грешки, които повечето от нас допускат във взаимоотношенията си са навици на съзависимост и нездравословни очаквания. Повечето от нас допускат тези грешки, без дори да го осъзнават.

Така че, ако си готова да направите тази промяна още днес и да имаш здрави, любящи взаимоотношения и партньор, който смяташ, че заслужаваш, трябва да изхвърлиш всички тези негативни мисли от съзнанието си.

Страх от отхвърляне – приеми реалността

Всички се страхуваме да не бъдем отхвърлени от хората, които обичаме. Особено, когато става въпрос за нашия любовен партньор. Да, тогава страхът се умножава, но в крайна сметка ние имаме две възможности. Или цял живот да живеем в страх и да му позволим той да контролира живота и чувствата ни или веднъж завинаги да се изправиш очи в очи срещу него и да го победим.

Защото никой страх не е по-силен от нас самите. Силата е вътре в нас. А когато обичаме ставаме много силни. Реалността е такава, каквато е. И ние трябва да я приемем и да живеем въпреки нея и заедно с нея.

Миналото на връзката ви не определя бъдещето на връзката ви

Едно от най-лошите неща, които може да те накара да мислиш, че не си достатъчно добра за него, е ако смяташ, че във вашата връзка има прекалено много драма или пък липсва такава.Защо един толкова добре изглеждащ, уравновесен и интересен мъж би се влюбил в жена като теб с тъжно минало и ужасни бивши?

Но миналите ти любови в никакъв случай не определят бъдещите ти. Така че, скъпа, просто се отпусни. Опитай се да мислиш малко по-позитивно. Помисли си добре, дали той има нещо общо с твоите бивши? Не, нали? Всичко във връзката ви върви нормално и се радваш на грижовен мъж. Тогава защо се притесняваш? Понякога ние самите сме си врагове с нашите негативни мисли.

Външния вид има значение – но не е всичко

Да, може би се притесняваш, че не си достатъчно красива и добра за него. Може би си достатъчно красива за него и това е повече от сигурно, щом е избрал теб, но твоята неувереност и липса на самочувствие ти пречат да видиш истинската си същност и разбира се ти винаги се подценяваш.

Но това е толкова грешно и изтощително. На първо място трябва да обичаш себе си, заедно с всичките ти недостатъци. Ако не харесваш нещо в тялото си – започни да спортуваш, премини на хранителен режим, посещавай по-често разкрасителните салони.

Грижи се за себе си и ще се почувстваш повече уверена. И не забравяй, че той е влюбен в сърцето ти, а това е най-важното. Да, външният вид има значение, но далеч не е всичко. Както и не е предпоставка за обичане и дългосрочна връзка.

Ударите, които поемаш в живота, не те определят

Още една причина, поради която може да си мислиш, че не си достатъчно добра за него е, когато животът постоянно те изправя през трудности.От работата ти до семейството и приятелствата, нещата се объркват, което те кара да се чувстваш ужасно. И поради тази причина си мислиш така и се чудиш кой би искал момиче с толкова объркан и сложен живот.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе