Наоми Кембъл vs българските митничари: Правилата важат за всички

Наоми Кембъл стана майка
Лайфстайл

Наоми Кембъл vs българските митничари: Правилата важат за всички

Скандалът, който Наоми Кембъл се опита да направи вече няколко дни продължава да е сред водещите новини не само у нас, но в света. Редица световни медии писаха за разочарование на модела от страна и отношението към чернокожите.

Въпреки че е известна с буйния си нрав, моделът на 90-те твърди, че отношението на митничарите към нея е било унизително, като ги обвини в расизъм.

Според запознати митничарите отворили само един куфар на звездата, а останалите пуснали през скенер, пише Флагман.

Многото куфари на Наоми Кембъл и екипа ѝ станали причина да проверят нейния багаж след пристигането на световноизвестния модел на Летище София. От Агенция „Митници” вчера коментираха случката. Според митницата багажът на Наоми бил проверен на случаен принцип. Проверката била рутинна и част от задълженията на миническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл, коментираха още от АМ.

Според публикации в британските медии, Наоми Кембъл коментирала пред свои приятели, че е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, пише „Телеграф”.

На 19 май Кембъл пристигнала у нас поради професионален ангажимент. Топ моделът е спрян от униформените, които подложили нея и нейният багаж на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била „много разстроена“ от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа.

„Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София“, разказа пред „Дейли мейл“ приятел на модела.

„От Летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно“, заявиха от своя страна представителите на столичната аерогара.

Същевременно Жени Калканджиева изригна срещу колежката си и я нарече „нагла“ и „скандална“, тъй като много пъти са се засичали по кастинги, дефилета и дискотеки, а Наоми винаги е била в центъра на скандала.

Tagged , , , , ,
на горе