Най-смелите зодиакални знаци
Астрология Психология

Най-смелите зодиакални знаци

Смелостта е отличителна черта в хората, която определя до колко решителни можем да бъдем във вземането на решения, които могат да променят живота ни. В миналото готовността да влезеш в битка и да се жертваш за някоя кауза. В наше време това е далеч по- рядко срещано, заради различната епоха в която живеем. Много повече говорим за смелост, която се изразява във вземането на решения за това с какво да се занимаваме в професионален план, къде да живеем и как да сбъднем мечтите си. Все пак има хора, които са олицетворение на смелостта в генерален план. Зодията на един човек до голяма степен определя колко това качество е силно застъпено в характера. Ето кои знаци можем да определим като най-смелите:

Овен. Овенът е най-смелият от всички зодиакални знаци и това дори не подлежи на съмнение. Няма да чуете от него думата „страх“, защото тя изобщо не присъства в речника му. Този знак редовно излиза извън удобната си зона, без да се притеснява за последствията. Това, което другите виждат като идея, изпълнена с рискове и опасности, един Овен приема като предизвикателство, изпълнено с възможности и вълнение. Овните са винаги готови да поемат рискове, тъй като те смятат, че само по този начин могат да спечелят.

Стрелец. Този знак също е един от най-безстрашните. Може да ви звучи странно и дори нелепо, но представителите му изобщо не се страхуват, че нещо може да се обърка, просто защото са прекалено големи оптимисти. Стрелците са изключително спокойни и търпеливи и често са добре възнаградени за храбростта си. Разбира се, има и ситуации, в които всичко се обърква. Дори и тогава обаче тези хора опитват да мислят позитивно и да си извадят поуките, за да не повтарят същите грешки отново. Те приемат критика, когато тя е градивна, и без колебания се отправят към следващото предизвикателство.

Скорпион. Това е един от най-интелигентните зодиакални знаци, но не очаквайте от него да отстъпи и да направи крачка назад. Скорпионът знае много добре, че може да постигне истински успех, само когато е готов да поема рискове. Това не означава, че той лесно се справя със страха си, но би го пренебрегнал, ако знае, че целта си заслужава. Дори и да се провали, Скорпионът би съжалявал повече, ако не е бил смел в дадена ситуация, защото чувството за вина и съжаление би го разкъсало отвътре.

Лъв. Макар и рядко, Лъвът може да изпита моменти на несигурност, но никога няма да покаже колебание пред околните. Това винаги ще бъде най-горделият зодиакален знак и по подразбиране той просто не може да изпитва страх. Егото на родените под този знак е достатъчно, за да ги предпази от съмнения относно собствените им възможности и уязвимост. Те виждат всеки повод като възможност да се докажат, така че да не бъдат смели никога не е била опция за Лъвовете.

Водолей. Този знак също е много смел, но природата му го различава доста от околните. Водолеите са дръзки и непокорни. Тяхната смелост се изразява в това без колебания да се изправят срещу установените правила и норми, ако те се различават от тяхната собствена житейска позиция.

Везни. Вероятно тук ще ви изненадаме, тъй като по природа Везните са едни от най-несигурните зодии. Как тогава ще бъдат и смели? Докато другите зодии не са особено податливи на страх, Везните познават това чувство и предпочитат да се изправят срещу него, вместо да бягат. Обикновено смелостта им не се отнася дори за тях самите, напротив. В повечето случаи тези хора избират да пожертват собствения си комфорт и постижения, ако е необходимо, особено когато от това зависи семейството и приятелите им да са добре. Така че не се и съмнявайте, че този знак напълно заслужава мястото си в класацията.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
на горе