Най-подходящите домашни любимци за студенти
Домашни любимци

Най-подходящите домашни любимци за студенти

Една от най-големите грижи за студентите е как могат да вземат домашния си любимец със себе си, след като заживеят отделно от родителите си, било то на общежитие или на квартира. Другата мисъл, която може да тревожи младите хора, е как могат да се справят с това да имат животинче, когато вече се изнесат. Животните могат да се приспособяват лесно, това обаче не важи за всички видове и трябва много внимателно да проучите какво точно можете да си позволите, за да живеете в хармония, дори и в по-малко жилище. Ето кои са някои от най-подходящите домашни любимци за студенти:

Рибки. Това може би е първият домашен любимец, за който се сещате, когато се замислите, че искате животинче, което не се нуждае от по-специални грижи, разходки и не руши къщата ви. Рибките са универсални, действат успокояващо и излизат сравнително евтино, заедно с цялото оборудване в аквариума. Ако имате рибки, няма да се срещате често с ветеринар и дори можете да ги оставите за няколко дни.

Влечуго. Това е друг потенциален избор, който може да се отглежда в аквариум и не изисква особено внимание. Ако имате змия обаче, ще трябва да й осигурявате жива храна, а някои от гостите ви биха се почувствали некомфортно, ако се озоват в една стая с подобно животно. Друг проблем, който можете да имате е с вашите хазяи, които може и да не одобрят да има влечуго в жилището.

Малка порода куче. Повечето хора искрено се радват, като видят малко пухкаво кученце на улицата или в жилището. Кучето обаче изисква много повече грижи. Без значение от големината му, то се нуждае от разходки и може да вдига шум , който да дразни съседите ви. Ако обаче можете да се справите с това, със сигурност ще се радвате на приятна компания, докато подготвяте поредната си курсова работа.

Котка. Да имате котка в общежитието може да бъде много сходно с това да сте стопанин на куче. Те се справят по-добре, когато остават сами за по-дълги периоди от време, отколкото кучетата, като се има предвид, че не е нужно да се разхождат и спят през по-голямата част от деня, но въпреки това им е скучно и самотно. Разочарованите котки също са по-склонни да се опитат да избягат. Все пак е хубаво преди да си вземете котка в общежитието, да познавате нейния характер и да знаете как ще се държи в определени ситуации.

Каквото и да изберете обаче, преди това се консултирайте с хазяите си и проверете дали правилата в общежитието ви го позволяват.

Tagged , ,
на горе