Най-лошите неща, които може да кажете на бившия си
Любов и партньорство

Най-лошите неща, които може да кажете на бившия си

Връзките завършват по всякакви начини. Може да си останете приятели или дори да не искате да погледнете бившия си никога вече. Независимо от причината за раздялата ви обаче, ако ви се наложи да общувате с него, е разумно да го направите с достойнство и взаимно уважение. Има някои фрази, които трябва да избягвате, ако не искате да нараните човека отсреща.

„Влюбена съм в друг сега.“

Дори и двамата да сте били наясно, че краят на връзката ви е неизбежен и раздялата да е нещо очаквано, е твърде рано да кажете, че вече сте продължили напред. Това е нещо нормално в живота, но невинаги се случва по един и същ график, така че не е нужно да натяквате, че вече имате нова любов. В много случаи човекът отсреща все още може да изпитва някакви чувства и това ще го нарани допълнително. Може просто да кажете, че се справяте добре и че всичко при вас е наред. Не става въпрос да лъжете, просто изчакайте подходящия момент.

„Винаги съм знаела, че между нас няма да се получи.“

Може да е съобщаване на факти или израз на разочарование, но независимо от причината да го мислите, това не е нещо, което трябва да споделяте на бившия си. Ако му кажете как никога не сте били щастливи във връзката и сте знаели, че скоро ще настъпи краят, това ще го накара да се почувства засрамен и непълноценен. Същото е и да му споделите, че никога не сте го обичали. А и в крайна сметка, защо сте били с този човек, ако не сте виждали бъдеще с него?

„Можеше да бъде различно.“

Другата крайност също не е подходяща. Предполагането, че нещата биха могли да станат по различен начин няма да помогне и на двамата да продължите напред. Ако вече не сте заедно, вероятно има причини за това. Създаването на носталгия по отминалите времена и ненужни чувства, само може да ви попречи да намерите своето щастие. Ако сте сигурни, че решението да се разделите е правилно, не обръщайте поглед назад.

„Справям се много по-добре без теб.“

Ако се справяте добре сега, това е страхотно. Но парадирането с успеха ви след разпада на връзката само ще сипе сол в раната. Не сравнявайте предишния си живот с настоящия, а се стремете да запазите нормални отношения с бившия си, дори и да не може да бъдете приятели. Все пак е имало причина да сте заедно.

Tagged , , ,
на горе