Мързелив козунак в хлебопекарна: 4 лесни рецепти

козунак в хлебопекарна
Идеи за дома

Мързелив козунак в хлебопекарна: 4 лесни рецепти

Приготвили сме ви 4 лесни рецепти за козунак . Ако имате хлебопекарна/ машина за хляб у дома, тогава можете спокойно да изпечете любимите си козунаци в нея . Важно е козунака да бъде приготвен с вяра и любов, както и с добри намерения. Някои трикове за печене на козунаци в машина за хляб все още си заслужават вниманието.

Представяме на вашето внимание най-добрите рецепти за Козунак  в хлебопекарна /машина за хляб у дома.

Козунак в хлебопекарна

Необходими продукти:

  • прясно мляко – 1 чаша
  • брашно – 3 чаши
  • яйце – 2 бр.
  • какао на прах – 1 ч.л
  • захар – две трети от чаша
  • масло – 100 гр
  • канела – четвърт чаена лъжичка
  • суха мая – два пакета
  • шоколад – 50гр
  • шепа орехи
  • Шипка сол

Козунак в хлебопекарна: Начин на приготвяне

1. Изсипете съставките за козунак в хлебопекарна /машината за хляб строго според рецептата и не променяйте реда. Първо в купата на хлебопекарната изсипете две чаени лъжички суха мая, след това две чаши предварително пресято брашно, три супени лъжици захар, какао, канела, яйца, омекнало масло и налейте чаша мляко със стайна температура. Задайте параметрите за печене на козунак в машина за хляб.

Посоченото количество съставки е изчислено за козунак от 700-800 грама.

2. Нарежете ядките и шоколада на малки парчета. Когато машината започне да замесва тестото за козунака за втори път, добавете останалата захар, още половин чаена лъжичка суха мая, чаша брашно и натрошените ядки и шоколад. Когато шоколадовият козунак е готов с печенето в машината за хляб, той трябва да се извади от формата, да се охлади, да се покрие с кърпа. А след като изстине, можете да го украсите по ваш вкус.

„Кадифени“ великденски яйца: забавен начин за боядисване на яйца, за които може би не знаете

Как да избелим кафяви яйца, ако нямаме бели за Великден?

Как да боядисате яйцата с цветове от природата

Козунак с извара в хлебопекарна/машина за хляб

Необходими продукти:

  • брашно – 600 гр
  • извара – 220 гр
  • яйце – 3 бр.
  • сухо мляко – 2 супени лъжици.
  • растително масло – 2 супени лъжици.
  • стафиди – 100 г (попарени с вряща вода)
  • мед – 2 с.л
  • мая – 7 гр
  • сол – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Разбийте 3 яйца в мерителна чаша. Разбийте и добавете вода, като общото количество течност не трябва да е повече от 300 мл. Изсипете яйчената смес за козунак в машина за хляб, добавете сухо мляко, олио, извара, мед, сол и мая. Изсипете стафидите (предварително попарени с вряща вода) и пресейте брашното в купа. Включете хлебопекарната, задайте времето на 3 часа. След като приготвите козунак в хлебопекарна / машина за хляб, той трябва да се охлади и да се украси с глазура по ваш вкус.

Ябълков сладкиш много лесна рецепта

Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет

Великденска рецепта за козунак в хлебопекарна / машина за хляб със заквасена сметана

Необходими продукти:

  • 500-550 г брашно
  • 2 пак. суха мая
  • 2 яйца
  • 150 мл. пр. мляко
  • 3 чл. лъжици заквасена сметана
  • 50 г масло
  • 7-8 чл. лъжици захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 2 супени лъжици настъргана лимонова кора
  • 1 лъжица растително масло
  • стафиди и захаросани плодове на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти във формата за хлебопекарна, освен това най-горният слой трябва да е брашно, а върху него мая и след това включете на програма „месене“ за 1 час и 30 минути. Добавете стафиди и захаросани плодове, когато програмата даде сигнал. В края на програмата проверете как е втасало тестото. Трябва да се надигне 4/5 от формата. Ако не е втасало така, оставете го да престои, докато достигне до желания размер. След това включваме на програма „печене“ за 1 час и печем до готовност.

Мързелив домашен козунак

Супер лесен и много вкусен козунак на конци. Без месене!

Козунак в хлебопекарна / машина за хляб с бадеми

Необходими продукти:

  • брашно – 2 чаши
  • масло – 50 гр
  • сметана – 100 гр
  • мляко – 0,3 чаши
  • яйце – 1 бр.
  • захар – 5 с.л. л.
  • суха мая – 7 гр
  • белени бадеми – 80 гр
  • стафиди – 2 с.л. л.
  • сол – 0,25 ч.л
  • яйце (протеин) – 1 бр.
  • пудра захар – 2,5 с.л. л.
  • лимонов сок – 1 ч.л

Начин на приготвяне:

Смелете половината бадеми в блендер на едри трохи. Смелете останалите ядки до състояние на брашно. Измийте и подсушете стафидите. Изсипете млякото и разтопеното масло във формата за машина за хляб, сложете заквасена сметана. Брашното се пресява и се изсипва в машината за хляб, така че да покрие изцяло течната смес. Сложете захар и сол в различни ъгли на формата. Направете малко кладенче в центъра на брашнения слой, чукнете яйцето и изсипете маята. Добавете нарязани бадеми и стафиди. Печете в режим „Сладък хляб“. Извадете козунака от купата и охладете. Поръсете отгоре с бадеми.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе