МЪЖЪТ И ЖЕНАТА – ПРИЯТЕЛИ?
Психология

МЪЖЪТ И ЖЕНАТА – ПРИЯТЕЛИ?

 

 

   

 

    Приятелите не се срещат случайно, те идват в точното време. Всеки идва, за да ни даде нещо от себе си. Може ли обаче да има приятелство между мъж и жена? Такова платоническо, а не интимно. Между мъжете има силно приятелство, такова което издържа на всякакви изпитания. Но дали мъжът може да бъде приятел на жена?

    Този вид приятелство обикновено започва в детските години. То е искрено и всеотдайно. Започва с малък жест на загриженост и не свършва дори ако единия от двамата сключат брак. Това приятелство може да накара половинката ти да ревнува, да не може да разбере близостта ви. Но то е факт, реалност и дори необходимост.

    Всички знаем какво е понякога е приятелство между жени. Еднакви теми, интереси, шопинг, масажи и спа. Жените споделят с приятелките си всичко. Но дали те  приемат всичко благородно или понякога завиждат и са злорадстват, зад гърба една на друга. Готови ли са да се жертват за приятелката си? Искрени ли са когато ѝ съчувстват?

    Мъжът приятел, е различен от мъжът любим или съпруг. Първият те изслушва и винаги готов да те посъветва. Стигне ли се до влечение, приятелството свършва. Истинският приятел те кара да бъдеш спокойна и уверена. Дава ти това, което искаш, но не можеш да споделиш със съпруга си.

    Защо връзката между мъжът и жената  в едно приятелство е толкова силна? Така е защото в приятелството между различните полове страните се допълват. Мислят по различен начин. Казват, че две глави мислят по-добре от една. Но не само това, те се забавляват по много отпускащ и различен начин. Не се натоварват един от друг. Няма скрит замисъл, няма интриги и недоизказани неща.

    Случвало ли ви се да звъннете на приятел късно през нощта или сутрин в четири, само защото искаш да споделиш нещо или ти е хрумнала идея, за която искаш одобрението му. В такъв случай, приятелят е на линия и не пита и не се сърди за ранното събуждане.  Жените много ценят мнението на приятеля когато става дума за избор на подарък или изненада за собствените си съпруги. Кой ако не приятеля ще може да те насочи към правилното нещо.

    Много забавно е също да се забавляваш с най-добрия си приятел примерно така, както не го правиш с половинката си. Да извършиш някаква лудост или да сбъднеш някакво свое желание, за което още не си готова. Приятелят е човека, който ти дава смелост и кураж. Този вид приятелство остава завинаги и двамата в тази връзка се допълват, независимо от времето или събитията.

Tagged , ,
на горе