Мощни древни техники за успокояване на ума

Мощни древни техники за успокояване на ума
Психология

Мощни древни техники за успокояване на ума

Има древни техники за успокояване на ума. Придобиването на навици, които ни помагат да се справим с емоциите си, не означава, че никога не трябва да се чувстваме зле или да игнорираме тъгата, болката или страха. Точно обратното.

Естествено е на моменти да не се чувстваме добре – ежедневно изпитваме различни отрицателни емоции. Ключът е да разпознаем онези, които ни се отразяват най-зле и да се изправим пред тях, тъй като колкото по-дълго се оставим на тях, толкова по-токсични стават. Има множество тествани от времето техники, насочени към ума и тялото, които могат да ни помогнат да се справим с чувствата си.

Искате да излезете с него? Поканете го

6 насоки на Конфуций за хармония в живота

6 лесни начина да подобрите настроението си

infomax-logo-50-15-HW  Загадката на Бастет, Ванга и Людмила

Мощни древни техники за успокояване на ума

Практикувайте медитация

древни техники
Мощни древни техники за успокояване на ума

1. Дихателна медитация – Това е прост и ефективен метод за успокояване на ума ви. Започнете, като поддържате нещата по-леки и с проста рутина. Намерете удобно и тихо място, където можете да седнете и да наблюдавате дъха си. Съсредоточете се върху изживяването на момента, вместо да усъвършенствате резултатите от медитацията.

2. Развийте концентрация в една точка – Визуализирайте или спрете очите си върху обекта си на медитация, независимо дали е свещ, символи или изречена мантра. Обърнете внимание на всякакви разсейващи мисли, но отказвайте да ги преследвате. Върнете ума си към избрания от вас обект.

3. Научете се да визуализирате – Изберете изображения, които насърчават щастието и спокойствието. Може би ще искате да си представите заснежени Хималаи или овце, пасящи на поляна. За австралийците през това лято, прохладен летен бриз отвъд океана. Разглеждането на по-ярката страна на обекта е ключът тук.

4. Съсредоточете се върху положителните мисли – Ако вашата медитация е част от вашата духовна практика, можете да следвате молитвите, преподавани във вашата традиция. Като алтернатива можете да успокоите ума си, като повтаряте всякакви мисли или цитати, които имат значение за вас.

Това са древни техники за успокояване на ума.

Успокояващи качества на водата

древни техники
Мощни древни техники за успокояване на ума

1. Вземете студен душ или се насладете на вана – Културите по целия свят отдавна са оценили успокояващия ефект на водата. Баба ми започна деня си със събуждане в 3 сутринта и вземане на душ със студена вода. Вземането на студен душ сутрин се нарича също „Ишнаан“ и е толкова лесен начин за подобряване на кръвообращението, повишаване на имунитета и електрически импулси към мозъка, облекчаване на мускулна болка и много повече. Или отпуснете главата си върху възглавница за баня и добавете някои успокояващи аромати като сандалово дърво или лавандула. Намалете светлините и пуснете тиха музика.

2. Заобиколете се със звука на водата – Яжте обяда си до фонтан в парка или инсталирайте соларно устройство в собствения си двор. Можете да намерите записи на водопади онлайн или да вземете компактдиск с водни ефекти, които можете да пускате навсякъде. Засега може да се насладите и на аудиоверсията на тази публикация от връзката по-долу.

Тези древни техники ще ви помогнат за ума.

Върнете се към природата

древни техники
Мощни древни техники за успокояване на ума

1. Отидете на разходка – В някои епохи е било обичайно хората да се оттеглят дълго в пустинята. Дори кратката почивка може да направи чудеса, за да възвърне спокойствието ви. Дори по време на блокирането успяхме да се насладим на виртуални обиколки на музеи и природни чудеса от комфорта на домовете си. Прегърнете иновативните идеи и избягвайте извиненията.

2. Култивирайте градина – Градинарството е чудесен начин да забавите темпото и да оцените природата. Посветете част от задния си двор на отглеждане на цветя и зеленчуци. Когато живеехме в апартамент, проектирахме балконска градина и нашият агент по недвижими имоти не можеше да спре да прави снимки. Купете изкуствена трева, но използвайте истински растения и напълнете балкона си с цветни чудеса.

3. Вземете си домашен любимец – Ако е възможно, вземете си домашен любимец. Това наистина променя много за всеки, който иска да споделя време с животни. Дори е доказано, че помага на хората да се възстановят по-бързо след операция. Взех кучето си, когато се лекувах след операция, която промени играта.

Тези древни техники ще подобрят вашия ум.

Живейте в настоящия момент

древни техники
Мощни древни техники за успокояване на ума

1. Оставете миналото зад себе си – Размишляването върху миналото може да ви затрудни да се чувствате спокойни. Ако мислите за минали нещастия, решете дали предпочитате да посветите енергията си на по-конструктивни дейности.

2. Възприемете положителен поглед към бъдещето – Бъдещето винаги носи известна несигурност. Съсредоточете се върху създаването на положителен учебен опит и обработвайте информацията без осъждане и с надежда.

3. Насладете се на настоящия момент – Обърнете цялото си внимание на това, което се случва сега. Възползвайте се от възможностите пред вас и се насладете на хубавите неща, които ви заобикалят. Приемете и насърчавайте автономията и засилвайте положителните житейски избори.

Тези древни техники ще ви помогнат да успокоите ума си.

Tagged , ,
на горе