6 лесни начина да подобрите настроението си

6 лесни начина да подобрите настроението си
Психология

6 лесни начина да подобрите настроението си

Чувствате, че настроението ви не е толкова добро, колкото би могло да бъде днес? Искате ли да подобрите настроението си? Тогава ето няколко начина да ви помогнем да го подобрите. Можете да опитате един по един или няколко от тях в зависимост от това какво работи най-добре за вашия график и какво е психическото ви състояние днес!

Знаем, че когато имате лош ден, може да се почувствате непосилно и изтощително да мислите как да подобрите настроението си.

Така че, ако научите някои от тези идеи, можете да си помогнете бързо да ги приложите, когато започнете да се чувствате в лошо настроение!

Искате да излезете с него? Поканете го

Японската вишна: изящество и символика в японската култура

Кога една жена е истински щастлива?

6 лесни начина да подобрите настроението си  Д-р Неделя Щонова: Моите 11 кратки правила за една по-здрава и щастлива 2024 г.

6 лесни начина да оправим настроението си

1.Вземете чист въздух и естествена светлина

настроението
6 лесни начина да подобрите настроението си снимка: pinterest

Свежият въздух и слънчевата светлина са толкова полезни за освежаване на отпадналото настроение.

Вземете свитък в парка. Или просто бърза обиколка из квартала ви.

Дори да седите навън във вътрешния двор ще ви помогне да получите чист въздух и естествена светлина, за да подобрите настроението си.

2.Усмивка

настроението
6 лесни начина да подобрите настроението си

Това следва действително полезна идея за „фалшифицирайте, докато не успеете“.

Усмивката, дори ако я насилвате, помага да ви достави радост и да подобри настроението ви. Помислете за неща, които естествено ви карат да се усмихвате и се съсредоточете върху тях за 10-15 минути. Дори и НАИСТИНА да не ви се усмихва, струва си да се опитате да се усмихнете за малко, за да го подобрите.

3.Осигурете правилните нива на сън

настроението
6 лесни начина да подобрите настроението си

Сънят е толкова важен за всеки аспект от вашето здраве.

Психичното здраве не е изключение от това!

Получаването на правилния диапазон от време за сън е изключително важно за цялостното подобряване на вашето психическо здраве и стабилност, което постепенно ще подобри настроението ви. Но важна част от това, което трябва да се отбележи, е, че има правилен диапазон. За тези под 40 и над 10 всъщност се препоръчва да спят между 6-7 часа на нощ, а за тези над 40 и под 10 трябва да се стремите към 8-9 часа.
Прекомерното сън може да навреди на вашето психично здраве точно толкова, колкото и недостатъчното сън! Това е толкова полезно..

4.Слушайте весела музика, за да предизвикате усмивка на лицето си 

настроението
6 лесни начина да подобрите настроението си снимка: pinterest

Оптимистичната музика е страхотен инструмент за подобряване на настроението ви по всяко време на деня.

Ако имате възможност да прекарате известно време в изграждането на позитивен и оптимистичен плейлист във вашия акаунт в Spotify, това е един от най-добрите начини да направите това!

Ако не, просто потърсете нещо като „оптимистичен“ или „щастлив“ и ще се появят хиляди вече направени плейлисти.

Важно е да опитате да се съсредоточите върху песни с положителни послания в допълнение към по-оптимистични тонове, това ще ви помогне да увеличите максимално ефекта, който музиката може да има за подобряване на вашето настроение.

5.Разсмейте се с комедия

Подобно на усмивката, смехът, дори и да не искате, може да подмами мозъка ви да подобри настроението си.

Така че пуснете любимия си комедиен филм. Гледането да филм ще ви се отрази много добре! Това ще ви накара да се почувствате добре и , разбира се, приятно изживяване за всеки ден.

6.Обадете се на любим човек, за да ви помогне да подобрите настроението си

Обаждането до любим човек е фантастичен начин да ви донесе радост и да подобри настроението ви.

Особено ако обаждането на този човек също ще му донесе радост! Например да се обадите на вашите баба и дядо или на племенница, която ви обича. Доставянето на радост на другите ще помогне да го подобрите, както и ще ви напомни за някои от грижовните хора в живота ви, които искат да сте щастливи.

Tagged , ,
на горе