Може ли партньорът ви да бъде и най-добрият ви приятел
Любов и партньорство

Може ли партньорът ви да бъде и най-добрият ви приятел?

Всяка връзка е уникална и не може да бъде сравнявана с други, затова любовта е толкова непредвидима. За някои хора, човекът до тях е любовник, за други – сродна душа. Със сигурност обаче сте чували от някой ваш близък, че половинката му е и най-добрият му приятел. Това рядко се случва и в най-добрите връзки, но всъщност е постижимо, стига и двамата да сте силно отдадени един на друг и заедно да вървите в една посока. Разбира се и между най-близките приятели има спорове и разминавания в мнението, но е важно да си казвате истината и да се подкрепяте във всеки един момент.

Възможно ли е обаче и във вашата връзка партньорът ви да бъде и най-добрият ви приятел?

 

Всичко зависи от вашата представа за приятелство и какво очаквате от този тип взаимоотношения. Ако гледате на най-добрия ви приятел просто като на човек, на когото винаги можете да разчитате, когато става трудно, тогава като цяло е положително нещо да сте най-добри приятели с партньора си. Да приемате половинката си по този начин може да създаде допълнителен слой на уважение във връзката и вашите модели на комуникация с този човек. Според специализирана анкета, проведена сред 30 000 души в САЩ, относно елементите на удовлетвореността от живота, тези, които гледат на съпруга си като на най-добрия си приятел, са два пъти по-склонни да разкриват за по-висока обща удовлетвореност във връзката им. Възможно е това повишаване на благосъстоянието да идва от усещането, че отношенията във връзката им са хармонични, както на романтично, така и на платонично ниво.

Вашият партньор има рядката възможност да види тези черти у вас, които повечето други хора не виждат, особено ако живеете заедно. И усещането, че той е и най-добрият ви приятел, може да създаде среда на откритост, в която наистина да бъдете себе си. С други думи, да наречете партньор най-добър приятел може да бъде просто стенография за идеята, че се харесвате и обичате един друг – което със сигурност е добро нещо.

Има ли някакъв недостатък да гледате на половинката си и като на най-добър приятел?

 

Суперлативите, които довеждат до крайности, като „най-добрия“ в „най-добър приятел“ може обаче да доведат до изкривяване на възприятията. Възможно е, ако приемете термина „най-добър приятел“ за някой, който наистина се класира над всички останали в живота ви, бихте могли да поставите партньора си на пиедестал и по този начин да очаквате, че той е перфектен, което неизбежно ще доведе до разочарования, защото идеални хора няма. Очакването да удовлетворите всичките си емоционални нужди от партньора може да е твърде много. Молите го ефективно да изпълни две големи роли в живота ви – като партньор и най-добър приятел.

Другият момент е, ако приятелството измести романтиката от вашата двойка. Това може да се окаже преломен момент най-вече при тези от вас, които са заедно с половинката си отскоро. Тогава страстта, която би трябвало да е най-силна, може да се окаже изместена и вие да бъдете просто приятели, които прекарват времето си заедно. Затова правете необходимата граница, за да запазите химията между вас.

„Най-добър приятел“ и любовта на живота ви са две различни неща, които обаче могат да намерят място в един и същи човек, ако нагласата ви е правилна.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе