Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом

Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом
Мода

Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом

Сляпото следване на модни тенденции, които се появяват сякаш от нищото, може да навреди на чувството ви за личен стил, както и на бюджета ви. Въпреки това, противно на общоприетото мнение, тенденциите може да не са просто маркетингова тактика, която марките прилагат, за да продават своите продукти.

Помислете за това по следния начин — земеделската земя се нуждае от промяна във вида на културата, отглеждана от време на време, за да може почвата да остане плодородна. Ако един фермер непрекъснато отглежда само царевица, например, така нареченото монокултивиране в крайна сметка ще доведе до деградация на почвата.

Същото може да се каже и за модата. Докато някои се възползват от носенето на едно и също нещо отново и отново, не всеки се радва на монотонността на минималистичния гардероб. Промяната на вашия личен стил от време на време – като се сбогувате с остарелите модни тенденции, които вече не отразяват това, което сте – може да промени вашето настроение и общо мислене към по-добро.

Важно модно умение, което трябва да притежавате, е разбирането на циклите на тенденциите, за да знаете какво ще се върне след това, така че да можете да знаете предварително дали нещо е подходящо за вас или не. За щастие, когато заменяте онези парчета, които вече не резонират с вас, модните алтернативи са в изобилие.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да си направим домашен шампоан за коса?

Как да си направим ароматни свещи?

4 идеи за създаване на кът за четене у дома

Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом

Шапка с широка периферия

модни тенденции
Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом снимка: pinterest

Тази година най-модерните модели шапки ще бъдат тези, които по форма наподобяват камбана. Що се отнася до шапката с широка периферия, тази опция е приемлива само за летен курорт, за да предпазите лицето си от опасната целувка на слънцето. В града такава шапка ще изглежда безвкусна и нелепа. Забравете тези модни тенденции с шапка с широка периферия и я заменете с нещо по-стилно.

Кожено яке с щампа

Кожените якета едва ли някога ще излязат от мода. Тази универсална дреха може да се носи както с маратонки и анцуг, така и с рокля и обувки с високи обувки. Трябва обаче да внимавате с дизайна на артикула. През 2024 г. ярко оцветените и боядисани якета ще се считат за лош вкус. Откажете се от детския декор, вериги, рисунки и купете обикновен, строг модел. Следете модни тенденции за 2024 г., за да сте в крак с модата.

Комплект пръстени

модни тенденции
Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом снимка: pinterest

Преди две години носенето на комплекти пръстени беше невероятно стилно. Можехме да носим няколко бижута на един пръст наведнъж и не се ограничавахме до златни или сребърни парчета. Сега тази тенденция изчезна от списъка на новите модни тенденции. Вместо комплект, носете масивни пръстени, които преди са се считали изключително за мъже.

Плюшено кожено палто

Време е да кажем твърдо „не“ на това сладко и топло нещо. Вместо плюшена версия, заложете на обемна, свободна шуба с колан, за да подчертаете фигурата си дори в студения сезон. Носете го както с масивни ботуши, така и с високи ботуши. Следете тези модни тенденции, за да изглеждате стилно.

Тесни дънки

модни тенденции
Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом снимка: pinterest

Тесните дънки са на мода през последните няколко години. Показвайки бедра и мускули на прасеца, тесните дънки направиха всичко необходимо, когато ставаше дума за парадиране с форма. Въпреки това, широката кройка е мястото, където отиваме сега. Може би не е нужно да се отървавате от всичките си тесни панталони, но поне инвестирайте в няколко широки кройки за новата година. Бъдете крак с най-новите модни тенденции.

Тъмен чорапогащник през лятото

модни тенденции
Модни тенденции, на които е време да кажем сбогом снимка: pinterest

По-добре е просто да не носите чорапогащници в тъмни цветове през лятото, защото не изглеждат естетически приятни. Имайте предвид правилото, че телесният цвят на чорапогащниците трябва да е един тон по-тъмен от този на кожата. По-заоблените дами трябва да избират този артикул в черната гама – това ще направи краката им по-слаби.

Възможно е да носите чорапогащници с летни обувки, но е важно да изберете правилния цвят и текстура. Но не забравяйте, че никога не е добре да носите чорапогащници със сандали.

Следете всички модни тенденции ако искате да сте в крак с модата и захвърлете просто ненужните ви неща от гардероба.

Tagged , , ,
на горе