Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г.

Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г.
Мода

Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г.

Докато се гмуркаме с главата напред в новата година и новите модни тенденции, е добър момент да направите равносметка на съществуващия си гардероб, за да видите кои артикули граничат с остарели, кои могат да бъдат преоткрити и какви артикули можете да добавите към микса. За 2024 г. експертите казват, че можете да очаквате да видите продължение на гардеробите, вдъхновени от 90-те, а ла желе аксесоари и колегиална подготовка, както и някои неочаквани моменти на вдъхновение – като, джаз и ретро женственост.

Дали да следвате модните тенденции, предложени от дизайнерите през 2023 г., или не – всеки сам решава. Не е необходимо да се ръководите от всички нови тенденции и модни течения, достатъчно е да подберете за себе си няколко от най-подходящите за вас модерни неща, които ще ви помогнат в създаването на актуални есенно-зимни визии.

За 3 зодии 2024 г. ще бъде революционна година: почти всичко ще се промени

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024

infomax-logo-50-15-HW Подробен хороскоп за ЯНУАРИ 2024 за всички зодии

Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г.

Обем и форми

модни тенденции
Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г. снимка: pinterest

Вместо ултратесните тесни дънки и изрязаното яке, модата през 2024 г. е свързана с експериментиране с обем, дължина и форма. Можете да очаквате преувеличени дължини да се появят на всички видове облекло, с дълги рокли, огромни сака с дълга линия и дори рокли с падаща талия, които отново стават хит.

Денимът с широки крачоли отстъпи място на по-кроените долнища при модни тенденции за 2024г..

Изпъкнал цвят

Изпъкналия цвят остава популярен при модни тенденции през 2024 г., сега с актуализирани основи в ярки неутрални цветове като черно, сиво, камила и бяло. Облеклата са подчертани от ярки цветове, като най-популярното е хилядолетното розово (да, то царува), лавандулово лилаво, канарче жълто и шам-фъстък зелено, основано от наситено синьо. Освежете съществуващия си гардероб, като добавите поп цвят към неутралната ви визия, или направете смело изявление, като се облечете от главата до петите в един цвят.

Блясък

модни тенденции
Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г. снимка: pinterest

Модните подиуми показаха толкова блясък в колекциите за тази година, че разчупиха правилата за носене на пайети само през зимата. Дизайнерите усилено се стремят да вкарат по-мека и по-светла цветова палитра блясък през деня с бледо розови, голи и пастелни нюанси. Среброто определено е най-актуалният оттенък, като бе представено върху всичко – от обувки до палта и бижута. Тази тенденция е актуална и във всички други бляскави нюанси – сребро, злато, бронз, розово злато. Блясък ще присъства при модни тенденции за 2024г.

Ресни

модни тенденции
Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г. снимка: pinterest

Напомняйки за обсебената от Coachella епоха на Tumblr около 2013 г., виждаме в модни тенденции 2024 г.съживяване на ресни – не е включена цветна корона. Този път пискюлите са по-подходящи за шик в джаз клуба, отколкото за пустиня.

Модни къщи като Ganni, Prada и Christian Dior, за да назовем само няколко, дебютираха в модерен стил на 20-те години на 20-те години в колекциите си за 2024 г., най-често срещани да украсяват якета или да изглаждат глезените на пола.

Възраждане на джаза

модни тенденции
Модни тенденции, които ще бъдат навсякъде през 2024 г. снимка: pinterest

Ретро джаз визиите придобиват сериозно проследяване и се превръщат в хит тоалети при модни тенденции за 2024г., вдъхновени от джаза. Помислете за искрящи панталони с широки крачоли с модерен изрязан топ и овърсайз блейзър, пуловери с камбанки, корсети с изпъкнал цвят, копринени дълги до земята плъзгащи се рокли и непринудени ресни. Ако го носите в джаз бар, тази визия е подходящия за вас.

Устойчивост

Тъй като потребителите стават все по-запознати с недостатъците на бързата мода, има нарастващ интерес към обичани и употребявани артикули, както и марки, които защитават устойчиви материали и практики и прозрачност.

Търсете рециклирани материали, направени от океанска пластмаса, или регенеративни материали като бамбук, водорасли или други естествени влакна. Има също възраждане на вълна, лен, коноп и други растителни и животински влакна, които бяха изтласкани настрани по време на възхода на полиестера. Търсенето на устойчивост в моделите дрехи ще е основно правило при модни тенденции за 2024г.

Tagged , , ,
на горе