Мнението на другите за теб не ти трябва – изхвърли го. Подари си щастието да не се влияеш от това, което хората говорят за теб. Виж как

Мнението на другите за теб не ти трябва – изхвърли го. Подари си щастието да не се влияеш от това, което хората говорят за теб. Виж как
Психология

Мнението на другите за теб не ти трябва – изхвърли го. Подари си щастието да не се влияеш от това, което хората говорят за теб. Виж как

Най-големият страх в света е страхът от мнението на другите.
В момента, в който не се страхувате от тълпата,
вече не сте овца, ставате лъв.
Голям рев се чува в сърцето ви – ревът на свободата.

Ошо

Какво мислят те за теб? Но първо – замисляла ли си се коя си всъщност? Защото съм сигурна, че не си това, което другите разказват за теб. През живота си си чувала толкова много неприятни неща по твой адрес и винаги са те наранявали. Но защо? Хората ще говорят. Поговорката за сочната праскова все още е актуална. Независимо от това колко добър, мил и всеотдаен човек си, ще се намери някой, който да не те харесва. И какво от това? Нима тези, които имат лошо мнение за теб са водещ фактор в твоя живот? От тях ли трябва да зависи твоето щастие и самочувствие?

Колкото по-малко обръщаш внимание на неприятни коментари по твой адрес, толкова по-малко ще ти пука с времето. И един ден ще осъзнаеш, че си допуснала грешка, когато си позволявала околните да ти влияят. Може би мнението на непознатите за теб не те засяга толкова, колкото, когато неприятните думи са изречени от твои близки. Приятели, които  си мислила, че никога не биха те предали. Предателството е болезнено. Но то винаги идва, когато уважението си е отишло и може би се е намесила завистта. Не си ли се замисляла, че някои хора говорят лоши неща за теб, защото си много по-добра от тях и те го знаят. Виждат го. Ти си по-умна, по-успешна, по-красива. И си мислиш, че всички ти желаят доброто.

Не, мила. Светът е пълен с лоши хора. Такива, които биха те унищожили с отровните си думи. Ти си добра и наивна, но не бъди глупава. И ако продължаваш да се нараняваш от всяка една лошава дума, казана за теб – тъгата ще се превърне в най-добрия ти приятел. А последното нещо, което заслужаваш е да бъдеш тъжна. И то заради тях. Помисли си – струва ли си? Ти си много повече от тях. Ти си прекрасна. И заслужаваш да бъдеш по-уверена и щастлива. Престани да се влияеш от мнението на хората за теб.

Може би го искаш повече от всякога, но не знаеш как? Не се тревожи. Представяме ти най-важните стъпките, които трябва да направиш. Всичко е в твоите ръце.

Угаждай на себе си, не на другите

Обичай се, момиче! Грижи се  и мисли за теб самата първо. Никой няма да оцени това, че пренебрегваш себе си, заради него. Нито приятелите ти, нито партньорът ти. Хората са склонни да забравят добрините, които са правени за тях. Трябва да спреш да се интересуваш дали си добър човек в очите на останалите. Дали си харесвана и какво мислят останалите за теб. Нямаш никаква потребност от чуждото мнение – изхвърли го. Така, както и всички токсични приятели, които се опитват да ти втълпят, че не заслужаваш това, което искаш.

Урокът „Обичай себе си“

Може би най-голямата грешка в училище е, че никога в часовете ни не е присъствал такъв урок. А колко по-различно щеше да бъде, ако още от малки се научим да ценим и обичаме себе си. Да осъзнаем колко важни и нужни сме си. Урок, по-важен от математиката и химията. И на който ни учи истинският учител – животът. По трудния, болезнения, но правилния път. И знай, че след като го научиш, ти ще спреш да се интересуваш от мнението на хората за теб. То вече няма да ти трябва. Ще изпитваш нужда само от това, какво мислиш ти за себе си. И ще се стараеш всеки следващ ден да бъдеш по-добрата версия на теб самата. И ще успееш, мила. Защото можеш всичко. Особено, когато вложиш любов и старание в това, което правиш.

Докажи на себе си колко невероятна си

Прави това, в което си добра. Това, в което превъзхождаш останалите. Докажи, че можеш. На себе си. Стани най-добрия приятел на себе си. Вярвай в себе си и възможностите си. Подкрепяй се и никога не се отчайвай. Мнението на другите за теб не е от значение, защото има много по-важни неща, които те вълнуват. Неща, свързани с твоето бъдеще. И най-вече твоето щастие. Ето защо не трябва да пропиляваш времето си в мисли и тревоги за това какво мислят хората за теб. Следвай смело целите си, върви само и единствено напред и никога не поглеждай настрани. Нито пък назад. Тя няма нищо, което да трябва да те вълнува.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе