Младоженци над 40 години
Психологически

Младоженци над 40 години

Младоженци над 40 години, защо мъжете не бързат да се женят? Има много причини за това и при всеки те са негови собствени, нека се опитаме да идентифицираме тенденциите или по-скоро типологията на ергените.

 

Младоженци над 40 години

Какво наистина дразни мъжете във външния вид на жените? Ще останете учудени

Какво казват (и мислят) мъжете

Младоженци над 40 години

Какво представляват ергените?

  • Мъж, който се страхува от жени (за него тя е непонятно, непознаваемо и плашещо същество).
  • Мъж, който мрази жените (авторитарна майка).
  • Мъж идеалист (има нужда или от идеална мечта за жена, или от никоя).
  • Мъж женомразец (пострадал в предишни връзки, изобилие от негативни спомени).
  • Мъж кариерист, в същото време отчаяно изглеждащ (той казва на всички, че няма време да изгради семейство и е във всички сайтове за запознанства).
  • Мъж, който се е отказал (страхува се от всичко. Живее замръзнал, отдавна се е простил с мисълта за семейство).
  • Мъж тип „мамино синче“ (несигурен, безинициативен, жените са хищници за него, стремят се да го разделят от майка му).
  • Мъж тип „Казанова“ (привидно сърцеразбивач, вътре в който е малкото несигурно момче, което непрекъснато търси потвърждение за своята значимост).

Те изглеждат различни видове, но всички имат следното общо нещо:

Такъв човек е егоист, има повишено ниво на тревожност, живее само за себе си, деспотичен е, не толерира възражения и други възгледи за живота, страхува се от отговорност, привързаност, чувственост. Освен това той има силно развит комплекс за малоценност, много е привързан към майка си (на подсъзнателно ниво), дори и да е в постоянен конфликт с нея. Никоя жена не може да издържи на съперничество с майка му и това е неоспорим факт.

Всички гореописани мъже са психологически незрели. Слабо развитата женска част не им позволява да овладеят своята мъжка част и съответно да израснат – да намерят баланса между мъжкото и женското в себе си.

Такъв човек е сигурен, но уви, не в себе си, а във факта, че няма да може да направи нищо, така че най-добре е да остане самотен, нещастен, но свободен. Той работи усилено, създава материална база за бъдещето, в същото време търси идеалната жена, но като правило – не намира идеала. И едва ли ще успее да го намери, защото или е образ на собствената му майка, или на онази жена, която някога е „разбила“ сърцето му.

Има и „вечни“ ергени. Мъже, които са прекарали достатъчно време в брак, отгледали са деца, построили са къщи и са засадили дървета, и сега искат да се реализират и да живеят за себе си. Да сбъднат всичките си мечти, за които преди не е имало време и достатъчно възможности.

Мъже, чиито професии са пълни с риск, дълги командировки и други причини, които намаляват възможността за създаване на пълноценни отношения до минимум. Бизнесмени, политици, които са толкова запалени по организацията на външния свят, че просто нямат време да създадат семейство.

Мъжете, които нямат нужда да създават семейство, имат свои собствени цели за развитие в нашето общество – духовно саморазвитие, монашество и т.н.

Какво да се направи?

Ако говорим за категориите психологически незрели ергени, тогава всичко може да се поправи, ако желаете. Струва си да отделите време за психологическо съзряване, приемане на себе си и тогава ясно оформеният образ на жена със сигурност ще бъде отразен в реалния образ на дама във външния свят.

Ако говорим за „вечни“ ергени, тогава няма смисъл да променят убежденията си. Логично е да потърсите друг мъж. Защото има мъже, които се нуждаят от жена в живота си!

P.S. Прекрасни жени! Ако срещнете по пътя си ергени, това е сериозна причина да насочите вниманието си към себе си. Подобното привлича подобно. Затова си струва да си отговорите честно на въпросите: Наистина ли искам да се оженя или имам нужда от различен формат на взаимоотношения? Колко психически зряла съм?

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе