Маски за лице, които ще подобрят състоянието на кожата ви

козметични маски за лице
Здраве и красота

Маски за лице, които ще подобрят състоянието на кожата ви

Маските за лице не са толкова популярни като кремовете и тоника, но са истинска подхранваща бомба за кожата! Кои маски за лице, които ще подобрят състоянието на кожата ви – ще научим сега.

Маските за лице определено заслужават признание като продукт, отнасящ се с внимание към кожата на лицето. Те съдържат много активни съставки, благоприятни за нея и за кратко време могат да подобрят състоянието ѝ. Маските са предназначение за ежедневна грижа – почистване на лицето и грима, тонизиране и хидратиране. Използвайте ги редовно, за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде защитена, гладка и сияйна. Когато избирате маска за лице, съобразете я с нуждите на вашата кожа според типа ѝ, за да извлечете максимални ползи.

Хидратираща маска за лице

Може да я прилагате всеки ден. Тя хидратира кожата в дълбочина, много полезна при суха кожа, възстановявайки нейния сияен вид. Ако кожата ви не е достатъчно еластична, използвайте маски с хиалуронова киселина, растителни екстрактни и овлажнители като глицерин.

Колагенова маска за лице

Това са маски с високо съдържание на колаген, които има и лифтинг ефект. Те ще подобрят значително състоянието на вашата кожа. Тези маски подхранват и хидратират кожата, изглаждат малките бръчици. Освен колаген, съдържат и растителни екстракти, витамин Е и пептиден комплекс, който се грижи за кожата. Подходящи са за дами над 30-годишна възраст.

Почистваща маска за лице

Основната им задача е да ексфолират кожата, да отстранят мъртвите клетки и да направят кожата по-гладка и подхранена с нужните вещества. Редовното използване на такива маски свива порите и намалява излишния себум. Препоръчват се при мазна кожа и акне. Най-подходящи са маски с бяла и зелена глина, както и черните маски с активен въглен. Използвайте два пъти седмично.

Подхранваща маска за лице

Редица неблагоприятни външни фактори могат да повлияят негативно на кожата – липса на сън, стрес, лошо хранене и други. За да премахнете умората и бръчките от лицето си, използвайте подхранваща маска за лице. Тя регенерира кожните клетки, осигурява хранителни вещества, витамини и минерали. Подходящи си за дами от всички възрасти.

Маска против стареене

Предназначение са за дами, които искат да подмладят и подобрят вида на кожата на лицето. Тези маски се грижат кожата да бъде стегната и еластична. Освен това забавят процеса на стареене благодарение на съдържанието на колаген, хиалуронова киселина, ретино, пептиди, витамини, коензим Q10. Маската изглажда и стяга кожата. Подходяща е за дами в зряла възраст.

Корейска маска за лице

Това са т.нар. листови маски. Просто вадите листа от опаковката и слагате върху лицето – удобни и полезни. Оставете маската да подейства за определеното време и измийте с вода. Тези маски съдържат растителни или животински съставки за различните типове кожа. За цялостна грижа, следвайте тези стъпки: премахване на грим, измиване на лицето, почистване, тонизиране, серум, маска, околоочен крем, овлажняващ крем, слънцезащитен продукт.

Как се използват козметичните маски?

Маските са с различна текстура и начин на прилагане. Има гел маски, които се нанасят с леки масажни движения, после се отмиват лесно. Течните, кремообразни маски се нанасят по същия начин – с върха на пръстите. Трябва да нанесете маската по цялото лице и да оставите съставките да подействат. Може да откриете и отлепващи се маски, които се нанасят по същия начин – те просто се втвърдяват. Когато маската изсъхне, просто я отлепете и избършете остатъците с тампон с тоник за почистване. Нанесете овлажняващ крем.

Колко често се използва маска за лице?

Зависи от маската, от типа на кожата, от проблемите, които имате, ако имате такива. Овлажняващите, подхранващите и регенериращите маски са подходящи за ежедневна употреба. Другите е достатъчно да прилагате веднъж на 3-4 дни. Силните ексфолиращи маски се прилагат веднъж седмично. Задължително прилагайте маската на добре почистена кожа без остатъци от грим или крем.

Домашни маски за лице

Ако обичате сами да си приготвяте маски за лице, опитайте тези с естествени съставки. Те са лесни за приготвяне и много ефективни. А и ухаят страхотно!

Маска от овесени ядки за чувствителна кожа

За нея са ви необходими овесени ядки и сладкарска сметана или вода. Смелете ядките, за да станат на брашно. Добавете вода или сметана, разбъркайте до получаване на каша. Нанесете маската на лицето, изчакайте 20 мин. и измийте с топла вода. Маската действа успокояващо и намалява дразненето на кожата.

Маска с дрожди за склонна към акне кожа

За нея ще ви трябват ¼ кубче мая, което трябва да натрошите в купа. Сипете вътре 1 с.л. топло мляко, разбъркайте до разтваряне на мята. Нанесете маската, изчакайте 20 мин. и отмийте. Тази маска почиства, успокоява, заравнява тена и лекува кожните проблеми и акнето.

Хидратираща медена маска

За нея ви трябва само натурален мед. Загрейте 2 с.л. мед в микровълнова или в тенджера. Намокрете лицето с вода. Нанесете меда с леки масажни движения. Оставете за 30 мин. и измийте с топла вода. Тази маска успокоява, подхранва и регенерира кожата.

Маски за лице може да си купите в аптека, козметичен магазин или да си поръчате по интернет. Разгледайте разнообразието от маски и изберете според вашия тип кожа. Или пък си пригответе сами домашна маска за лице.

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе