Признаци, че сте манипулирани от партньора си
Любов и партньорство

Признаци, че сте манипулирани от партньора си

Да разберете, че сте манипулирани от партньора си понякога е трудно. Хората, които постъпват по този начин с останалите, го правят много фино. Именно това затруднява жертвата да идентифицира дали е жертва на манипулация или не. Този емоционален контрол върху човек е нездравословна проява на емоции и чувства. Това насочва към негативност повече от притежание или ревност в една връзка. Следователно става още по-важно да сте наясно дали вашият партньор ви манипулира по този начин.

Ето някои издайнически признаци, които предполагат, че сте манипулирани от партньора

Чувствате се виновни и тъжни.

Когато сте постоянно манипулирани от някого, ще откриете, че се чувствате тъжни, разочаровани и виновни за нещо през цялото време. Това постоянно чувство на самообезценяване възниква, когато партньорът ви манипулира. Така, без да осъзнавате, започвате да си мислите, че не сте способни да се справите сами с каквото и да е. Макар той да допуска грешки, може да ви накара вие да се чувствате виновни, дори това да не е така.

Постоянно си задавате въпроси.

Ще прекарате много време да се питате защо не сте си достатъчни. Когато сте с манипулативен партньор, вие постоянно ще се съмнявате във вашите решения, способности и мисловни процеси. Това е главно, защото няма да имате много контрол над чувствата си. Разбира се, това може да не се отнася точно половинката ви, а за друг човек от обкръжението ви.

Поставя ви условия.

Най-лошото в това да имаш манипулативен партньор или близък е, че винаги ще има условия за любовта им. Те винаги ще ви се връщат, ако направите нещо неправилно според тях, в замяна на любовта си. Те подсъзнателно ще ви накарат да се чувствате зле, ако решите да не правите определени неща и да не угаждате на капризите им. Това се нарича токсичност в отношенията.

Използва несигурността ви срещу вас.

Когато сте манипулирани от партньора си, знайте, че той вероятно използва вашата несигурност срещу вас. Ще почувствате, че постоянно ви изважда на показ вашите слабости и най-лошите моменти. Като човек, който е близък до вас, се предполага, че той знае и най-големите ви тайни и ги използва срещу вас, за да ви уязви. Разбира се, в повечето случай ще го прави така, че дори да не забелязвате.

Настройва другите срещу вас.

Манипулирани от партньора сте, ако той ще се опита да настрои другите срещу вас, като говори лоши и негативни неща. Постепенно ще откриете, че се отдалечавате от близките си. Освен това ще се почувствате изоставени и сами. Именно това е и целта му, за да може да ви контролира изцяло.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе