Нова магнитна буря, с която ще изпратим август  

магнитни бури септември
Интересно

Нова магнитна буря, с която ще изпратим август  

Очаква се нова магнитна буря да достигне до повърхността на Земята. Много хора знаят, че магнитните бури влияят по различен начин на общото състояние на организма, когато слънцето е в повишена активност, насочена към Земята.

Предварителните прогнози за септември сочат, че ни очаква доста нестабилна обстановка, отнасяща се до слънчевите изригвания и последвалите от тях магнити бури.

нова магнитна буря

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

ХРАНИ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВИТАМИН С

Витамин В6 за пълноценен сън и добро настроение

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП 29 август – 4 септември 2022

ТУЧЕНИЦА-вълшебната БИЛКА, която помага при много заболявания

Нова магнитна буря

Днес, на 28.08.2022 г., състоянието на магнитосферата ще бъде дестабилизирано. Според прогнозите на метеоролозите колебанията в земното магнитно поле ще започнат днес към края на деня. Очакваната степен магнитната буря, е Кр = 5 (класическа магнитна буря).

Влиянието на слънчевият вятър ще се усеща по-осезаемо в утрешният ден. На 29.08.2022 г. бурята ще продължи със същата степен Кр=5.

На 30.08.2022 г. магнитната буря ще започне да отслабва, а състоянието на магнитосферата бавно ще започне да се стабилизира. Към днешна дата, прогнозите на специалистите са за индекс Кр=4.

Моля имайте в предвид, че не всички прогнози могат да бъдат точни, защото скоростта и посоката на слънчевият вятър непрекъснато се променят.

Както знаете, съвсем скоро, само преди седмица, нашата планета бе под влиянието на продължителни силни магнитни бури. Метеочувствителните хора трябваше да издържат на многодневните силни енергии, идващи от нашето Слънце.

Често под въздействието на магнитни бури попадат хора с хронични заболявания на дихателната система, сърдечно-съдовата или опорно-двигателната. Малките деца и възрастните хора са най-чувствителни към слънчевите изригвания. Най-устойчиви на негативните последици от геомагнитните бури са младите хора, които са не само в добра физическа, но и психическа форма.

Нашата нервна система е много чувствителна към промените в магнитните колебания. Ето защо, е полезно да укрепвате имунната система, не забравяйте за физическите упражнения (ако организмът ви го позволява), правилното хранене, умерения труд, почивката и разбира се – заземяването.

Как да се подготвите за магнитна буря?

В дните на магнитни смущения е препоръчително да приемате по-малки количества храна. Наблегнете повече на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали.

Ограничете количеството кафе, което пиете, а още по-добре го заменете със зелен чай, плодов чай, чай от хибискус, зеленчукови и плодови сокове или минерална вода.

Осигурете си релаксация, сутринта вземете душ, а вечерта ароматна вана.

Но, ако се чувствате доста зле, по-добре е да се консултирате с лекуващият ви лекар.

Не се опитвайте да планирате важни бизнес срещи. Би било много по-разумно да отложите важните преговори, командировки, ремонтни дейности, когато магнитсферата се успокои. С няколко думи – не се претоварвайте, нито физически, нито психически.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе